Çocuk kitabı yazarı, kendi çocuklarını istismar suçlamasıyla tutuklandı

Çocuklar şiddete uğramış ve aç bırakılmış

A Real Friend’in yayımcısı, kitabın satışını durduracaklarını açıkladı (Seminole Belediyesi Şerif Bürosu)

ABD'nin Florida eyaletinde A Real Friend (Gerçek Arkadaş) adlı çocuk kitabının yazarı Jennifer Wolfthal ve eşi Joseph Wolfthal, çocuklarından üçünü de alıkoydukları, istismar ve ihmal ettikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Eyaletin Seminole Belediyesi'nde meydana gelen olay ilkin 1 Ocak'ta ortaya çıktı. Zira Joseph, bu tarihte 8 yaşındaki kızlarını hastaneye götürdü. Kızın evde düştüğünü, dişlerini çok sert fırçalayıp ağzını yaraladığını ve baş dönmesi (vertigo) yaşadığını söylese de dedektifler buna inanmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis raporunda "Kızın boyu ve kilosu sebebiyle, başının arkasındaki şişlik, dudağındaki yırtık ve kırık dişin denge kaybı sonucu düşmeyle meydana gelmesi muhtemel değil" ifadeleri yer aldı.

Hastanede tedavi altına alınan kızda zatürre, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi birçok rahatsızlık tespit edildi. Yetersiz beslendiği de ortaya çıkan kızın vücudunda çürükler ve açık yaralar bulunuyordu.

Joseph daha sonra polislere çocuklarla eşinin ilgilediğini, müdahale etmeye çalıştığında kendisine vurduğunu ve yere fırlattığını söyledi. Eşinden korktuğunu ekledi. 41 yaşındaki Jennifer aynı gün tutuklansa da 76 bin dolar (yaklaşık 560 bin TL) kefaletle serbest bırakıldı.

Kızın tedavisi sürerken eve giden dedektifler 11 yaşında bir kızla ve 9 yaşında bir erkek çocuğun daha yetersiz beslenmeden musdarip olduğunu, vücudunda morluklar bulunduğunu tespit etti. Çocukların kapılarının dış tarafında kilitler bulunan odalarda yaşadığı ortaya çıktı.

11 yaşındaki kız, polislere "uygun" vakitte tuvalete gitmediğinde, yatağını ıslattığında ve yemeğini yemediğinde disiplin cezası aldığını söyledi. Polisler yemeğin mısır gevreği, su ve sebze püresinden yapıldığını belirledi.

 

 

Kız, kardeşleri veya başka kişilerle yıllardır herhangi bir şekilde iletişime geçmediğini, günleri ve ayları kafasında sayarak takip etmeye çalıştığını ifade etti. Günde iki kez yemek yediği zamanlar olduğunu, bazen 15.00’e kadar yemek verilmediğini ekledi.

Her iki çocuk da ceza olarak her gece yatakta üzerlerine soğuk su döküldüğünü söyledi.

Dedektifler, "Vücudum her zaman yatakta düz duruyor. Bana hiçbir zaman hareket etme veya bir şey söyleme izni verilmiyor. Şimdi diğer her şeyle birlikte bunun hakkında da yazacağım. Ben bir aptalım" cümlelerini içeren 1100'den fazla yazı bulduklarını bildirdi.

Fox News'ın aktardığına göre, Jennifer 1 Ocak'ta tutuklandıktan ikili boşanmaya karar verdi. Joseph'in üç çocuğun da velayetini istediği ortaya çıktı.

Üçü de evlatlık çocuklardan 8 yaşındaki kızın tedavisi sürerken diğer çocuklar koruma altına alındı. Seminole Belediyesi Şerif Bürosu sözcüsü, olayın bölgede görülen en kötü çocuk istismarı vakası olabileceğini söyledi.

Jennifer 26 Ocak'ta tutuklanırken kefalet ücreti belirlenmedi. Aynı tarihte tutuklanan Joseph'in kefalet ücretiyse 210 bin dolar (yaklaşık 1 milyon 550 bin TL).

 

Independent Türkçe, Fox News, WFTV, Orlando Sentinel, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU