ABD'de bir eczacı Moderna'nın Kovid-19 aşısını bozmaya çalıştığını kabul etti

Eczacının "komplo teorilerine" inandığı ve özellikle Moderna'nın aşısı olmak üzere genel olarak aşılara şüpheyle yaklaştığı belirtildi

Fotoğraf: AA

ABD'nin Wisconsin eyaletinde bir eczacı, Moderna'nın koronavirüs aşısını etkisiz göstermek için yüzlerce doz aşıyı bilerek bozmaya çalışma suçunu kabul etti.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 46 yaşındaki Steven Brandenburg tüketici ürünlerini bozmak, kişiyi ölüm ve yaralama tehlikesi altında bırakmak ile suçlanıyor.

Açıklamada, Brandenburg'un her biri 10 yıla varabilecek hapis cezasını içeren suçlamaları kabul etmesine ilişkin suçu kabul anlaşmasını imzaladığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında Brandenburg'un çeşitli "komplo teorilerine" inandığı ve özellikle Moderna'nın aşısı olmak üzere genel olarak aşılara şüpheyle yaklaştığı ifadeleri yer aldı.

ABD'nin gıda ve ilaç düzenleme kurumu FDA, Moderna'nın aşısını güvenli ve etkili bulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD almaya devam ediyor

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Pfizer ve Moderna'dan yüzer milyon doz daha aşı alacaklarını açıkladı. Biden, "Bu bir savaş zamanı çabası. Yaz sonuna ya da sonbahar başına kadar 300 milyon Amerikalıya yetecek kadar aşımızın olmasını bekliyoruz" dedi.

Moderna'dan geçtiğimiz peşembe günü yapılan açıklamada ise ürettikleri aşının Birleşik Krallık’ta ortaya çıkan Kovid-19 virüsünün daha bulaşıcı türüne karşı koruyucu olabileceği belirtilmişti.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU