Endonezya'da Çin'in Kovid 19 aşısı CoronaVac için "helal" fetvası çıktı

Ulema Konseyi aşıyı inceleyerek İslama uygun olduğu yönünde fetva verdi

Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en büyük Müslüman çoğunluğa sahip ülkesi Endonezya'da Türkiye'nin de satın aldığı CoronaVac aşısını inceleyen Endonezya Ulema Konseyi (MUI) aşının "helal" olduğunu açıkladı.

Çin’in Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının yaklaşık bir ay önce ulaştığı Endonezya'da aşıların islama uygun olup olmadığı tartışma konusu olmuştu.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo Ekim ayında yaptığı açıklamada aşı konusunda acele edilmemesi gerektiğini, halkın aşıların "helal olup olmadığı" konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirmişti.

Ulema Konseyi'nden (MUI) bir yetkili de yaptığı açıklamada "Amacımız aşı programına başlamadan önce bir fetva ilan edebilmek" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MUI 2018 yılında kızamık aşısının İslama uygun olmadığını inceleyerek aşının "helal" olmadığı yönünde bir fetva vermişti.

Endonezya'da son durum

Endonezya Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilere göre, ülkede son 24 saatte 9 bin 321 kişide Kovid-19 görülmesiyle günlük tespit edilen en yüksek sayıya ulaşıldı.

Toplam vaka sayısının 797 bin 723’e çıktığı ülkede, virüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı 224 artışla 23 bin 520'ye, iyileşenlerin sayısı 6 bin 924 artışla 659 bin 437'ye yükseldi.

Endonezya CoronaVac aşısından 3 milyon doz satın aldı.

 

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU