Kritik savunma sahalarına yakın 80 arazinin Çin bağlantılı kişilere satılması Japonya'yı alarma geçirdi

Yapılan detaylı incelemenin ardından merkezi hükümete yeni bir yetki verilmesini sağlayacak yasa tasarısı oylanacak

Arazi satışının tartışıldığı bölgelerden biri Japon Hava Kuvvetleri üssüne yakın bir konumda yer alıyor (aviationphotodigest.com)

Japonya'da hükümete bağlı bir kuruluşun gerçekleştirdiği inceleme, ülkede yüksek güvenlikli savunma sahalarına yakın bölgelerde 80 arazinin Çin yönetimiyle ilişkili kişiler tarafından satın alındığını işaret ediyor.

Japan Forward sitesinin haberine göre, daha önce ülke genelinde yerel yönetimlerin oturumlarında farklı vesilelerle gündeme gelmiş meselenin, hükümetin bir toplantısında resmen rapor edildiği belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmalı satın almalardan birinin, Çinlilerin Japon Hava Savunma Kuvvetleri'nin Hokkaido'daki Chitose Hava Üssü'nden yalnızca 3 kilometre uzakta 8 hektarlık bir arazinin mülkiyetini devralmasıyla ilgili olduğu, bu işlemin Haziran 2014'te şehir meclisinde sorulara yol açtığı ifade ediliyor.

Benzer bir kayda göre, Okinawa'daki Taketomi kasabasında Eylül 2016'da yapılan bir meclis toplantısında, muhtemel Çinli alıcının yaklaşık 2,4 hektar büyüklüğünde ve Tayvan'a yakın konut arazisini satın almaya çalışmasının tartışıldığı bildiriliyor.

9 Kasım'da toplanan uzman heyeti, yerel yönetim meclislerinden gelen raporlara dayanarak bu yıl hükümete tavsiyelerde bulunmayı planlıyor.

Sonrasında da merkezi hükümete, savunma tesislerine yakın arazilerin ve ulusal sınırlara yakın ücra adaların fiili kullanımı ve bunu yapacak kişi/kurumların milliyeti gibi mülkiyet ayrıntılarının incelenmesi açısından yetki verecek bir yasa tasarısı sunulması bekleniyor.

Bahsi geçen tasarının Ocak 2021'de toplanması planlanan bir sonraki olağan meclis oturumunda gündeme gelmesi öngörülüyor.


Independent Türkçe, Japan Forward

DAHA FAZLA HABER OKU