Barlas: Fransız şarabı ile kendilerini unutan Yunanlılar, çatışmak mı istiyor?

"Acaba Yunanlılar gerçeğin farkına varıp, Macron'un tahriklerinden kendilerini kurtarabilecekler mi?"

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye ile Doğu Akdeniz üzerinden gerilim yaşayan Yunanistan’ın “Fransız şarabı ile sarhoş olduğunu” söyledi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında Atina ile Ankara’nın yaşadığı gerginlik için şunları yazdı:

Hayatın gürültülü akışı içinde en dikkate değer olay, herhalde Türkiye'nin Yunanistan'ı "Sakız'ı silahlandırarak Lozan'ı ihlal ediyorsun" diyerek uyarmasıdır. Ege adalarının silahlandırılmasını şimdiye kadar 1947 Paris Anlaşması'nın ihlal edilmesi olarak niteleyen Türkiye'nin, son olayda Lozan'ı gündeme getirmesi, gerginliğin tehlikeli şekilde tırmandığını gösteriyor.

“Macron'un boğazlarına akıttığı Fransız şarabı ile kendilerini unutan Yunanlılar, giderek yaklaşan bir çatışmayı acaba gerçekten istiyorlar mı?” diye soran Barlas, şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan'ın nüfusu bizim İstanbul'daki nüfustan daha azdır. Yunanistan'ın ekonomisi de, askeri gücü de, Türkiye karşısında küçük ölçeklerdedir. Acaba Yunanlılar gerçeğin farkına varıp, Macron'un tahriklerinden kendilerini kurtarabilecekler mi? Yoksa kimsenin pek istemediği o çatışma gerçek haline mi dönüşecek?

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU