Trump'ın kız kardeşinin gizli ses kayıtları yayımlandı: Donald bir zalim, hiçbir prensibi yok

Trump'ın kız kardeşi eski fedaral yargıç Maryanne Trump Barry ayrıca ABD Başkanı'nın kendisi yerine bir başkasını üniversite sınavına soktuğunu da öne sürüyor

Ses kayıtlarıyla birlikte ilk kez yeğen Mary Trump dışında bir aile üyesi ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirirken duyuldu (Reuters) 

ABD Başkanı Donald Trump'ın kız kardeşi eski federal yargıç Maryanne Trump Barry'nin erkek kardeşini çok sert ifadelerle eleştirdiği ses kayıtları ortaya çıktı.

Washington Post gazetesinin haberine göre, yeğeni Mary L. Trump tarafından gizlice kaydedilen görüşmelerde Barry, ABD Başkanı Trump'ı "sahtekar" ve "zalim" diye niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

74 yaşındaki kardeşinin uyguladığı, ABD'ye girmek isteyen göçmenlerin çocuklarının sınırda ailelerinden ayrılmasını içeren göçmen politikasını eleştiren Barry "Hiçbir prensibi yok. Hiç. Hiç. Eğer dindar biriyseniz insanlara yardım etmek istersiniz. Bunu yapmazsınız" ifadelerini kullandı.

"Donald bir zalim"

83 yaşındaki eski yargıç Barry erkek kardeşiyle yaşadığı anlaşmazlıklar hakkında kamuoyuna daha önce konuşmamıştı. Trump'ın kız kardeşiyle yaşadığı anlaşmazlığın derinliğini gösteren kayıtların bir noktasında Barry yeğenine Trump için şu ifadeleri kullanıyor: "Lanet olası tweetleri ve yalanları. Aman tanrım. Hikâyelerin değişimi, hazırlıksızlık, yalanlar. Hepsi sahtekarlık. Sahtekarlık ve zalimlik. Donald zalim."

Washington Post'un ulaştığı kayıtları, Donald Trump hakkında "Too Much and Never Enough: How My Family Created The World’s Most Dangerous Man" (Çok fazla ve Asla Yeteri Kadar Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı?) isimli anı kitabını yazan yeğeni Mary Trump, 2018 ve 2019'da Trump'ın kız kardeşi Barry'le yaptığı 15 saatlik konuşmaları toplayarak servis etti. 

Mary Trump kitabında Trump'ın Pennsylvania Üniversitesi'ne transfer olmasını sağlayan sınava kendisi yerine bir arkadaşının girmesini sağladığını iddia etmişti. Washington Post'un bu iddianın kaynağını sorgulaması üzerine yazar teyzesiyle yaptığı ve daha önce açıklamadığı yüz yüze ses kayıtlarını ve deşifrelerini gazeteye yolladı.

ABD Başkanı'nın üniversite sınavında yerine bir arkadaşını soktuğu iddialarını doğrulayan Maryanne Trump Barry  "Bir yıllığına (normalde iki yıl) Fordham'a gitti, sonra başkası sınava girdiği için Pennsylvania Üniversitesi'ne gitti" dedi.

Kayıtlarda Mary Trump'ın Barry'e "Yok artık, başkası üniversite giriş sınavına mı girdi?" diye sorduğu, Barry'nin yanıtının "SAT ya da her neyse. Ben böyle düşünüyorum. İsmi bile hatırlıyorum. Joe Shapiro'ydu" olduğu duyuldu.  

Trump'ın geçen hafta hayatını kaybeden erkek kardeşi Robert Trump kitabın yayımlanmasını önlemek için mahkemeye başvurmuş ve Mary Trump'ın büyükbabasının mirasıyla ilgili sessizlik anlaşmasını bozduğunu öne sürmüştü.

Ancak kitabın yayımlanması önlenememiş ve piyasaya sürüldüğü gün 950 bin kopya satılmıştı. Daha önce kitabın "yalanlarla dolu" olduğu açıklaması yapan Beyaz Saray konuyla ilgili henüz bir yanıt vermedi.

 

Independent Türkçe, Washington Post, T24

DAHA FAZLA HABER OKU