Sağlık Bakanı Koca, maske takmayanları uyardı: Karşılıklı kural varken ne gerek var

Koca bir Twitter kullanıcısının başından geçenleri paylaşarak uyarılarda bulundu

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir Twitter kullanıcısının başından geçenleri anlattığı tweet’i alıntılayarak, maske takmadığı için uyarıldığında itiraz edenleri uyardı.

Sosyal medya kullanıcısı bir asansöre bindiği sırada peşinden 4 kişilik bir ailenin de asansöre bindiğini ancak bu kişilerin maske takmadığını yazdı.

“Yanlış anlamazsanız siz sonraki asansöre binebilir misiniz? Maskeniz yok” dediğini ifade eden Twitter kullanıcısı Mehmet Sercan Ercan aileden bir bireyin, “Yok ben inmem, istiyorsan sen çık, kendine güvenmiyorsan insan içine çıkmayacaksın” dediğini ifade etti.

Koca alıntıladı ve uyardı

Bakan Koca, Ercan’ın tweet’ini alıntılayarak Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske takılması uyarılarını dikkate almayanlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Koca, paylaşımında, "Maskesini takmadığı için uyarıldığında, 'Kendine güvenmiyorsan insan içine çıkmayacaksın.' diyen var. Kendileri, bugün yarın, tedavi altında, izolasyonda ya da hastalığı bir yakınına bulaştırmış, özlü sözlerini gözden geçiriyor olacaklar. Karşılıklı kural varken ne gerek var" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU