Yeni Şafak yazarı: Sosyal medya kılavuzu, vahametten kurtulmanın arayışı

"Sosyal medyanın kabile linçlerinden şikayet eden, propagandanın zehrinden ve kutuplaşmadan yakınanlar bu çıkış için kolları sıvamalı"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Ergün Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan Sosyal Etik Kılavuzu’nu “vahameti görmenin ve bundan kurtulmanın birer arayışı” olarak değerlendirdi.

Yıldırım, bugünkü “Sosyal medyadaki kabile linçleri demokratik rekabeti ve entelektüel aydınlatmayı kilitliyor” başlıklı köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

İktidar sosyal etik programı geliştirdi. Cumhurbaşkanı İletişim Merkezi Sosyal Etik Kılavuzu hazırladı. Bütün bunlar işin vahametini görmenin ve bundan kurtulmanın birer arayışı. Bu açıdan da oldukça önemli girişimler. Her şey meselenin vahametini anlamakla başlar zaten. Şimdi buradan ikinci aşamaya geçilmeli artık. Sosyal medyanın kabile linçlerinden şikayet eden, propagandanın zehrinden ve kutuplaşmadan yakınanlar bu çıkış için kolları sıvamalı. Sosyal medyada yürüyen ve adım adım toplumsal bilinci sakatlayan, çarpıtan ve kutuplaştıran bu gidişata son vermek için Türkiye Sosyal Medya Etik Yasası geliştirmelidirler. Bunu meclisten geçirerek yasalara dönüştürmeliler. Dünyaya örnek olabilecek bir Sosyal Medya Hukuku üretebiliriz. Bütün partiler ve taraflar bu gidişattan memnun değil zaten. O zaman hepsi de bu yasa için çalışmalı. Sonra da bunun uygulanması için yargıyı takip etmeli.

Bahçeli’nin danışmanıyla tartıştı

Ergün Yıldırım, 27 Mayıs’a ilişkin sosyal medyada MHP'nin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’i eleştirmişti.

Yıldırım’ın daha sonra kaldırdığı mesaj MHP tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Yıldırım’a yönelik olarak “Siyasi suçlardan dolayı ölüm cezalarının verilmesi, insanlık duygularına uymaz' diyen Başbuğ Türkeş’e böyle düşmanlık yaparsan geçmişte FETÖ güzellemeleri için kitap yazan seninde 15Temmuz darbe girişimini destekleyen darbeci olduğunu mu anlamalıyız? Sayın Erdoğan’ın sözü üstüne hem?” demişti.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU