Tribünlere şişme bebek yerleştiren FC Seoul, ülke tarihinin en yüksek para cezasına çarptırıldı

Tribünlere şişme manken yerleştiren ve gelen tepkilerin ardından özür dileyen Güney Kore ekibi FC Seoul, 81 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Bu rakam, ülkede bir futbol takımına verilen en yüksek ceza oldu

FC Seoul, maçlarını Dünya Kupası Stadı'nda oynuyor / Fotoğraf: AFP

Güney Kore Birinci Futbol Ligi (K-League) ekiplerinden FC Seoul, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası seyircisiz olarak başlatılan ligde bir ilke imza atarak, tribünler nedeniyle ülkede bir futbol kulübüne verilen en yüksek para cezasına çarptırıldı.

K-League ekiplerinden FC Seoul, Gwangju ile oynanan maçtan önce tribünlerin farklı noktalarına cansız manken yerine şişme bebek yerleştirdi. 

 

 

Sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapan kulüp, tedarikçi şirketle görüştüğünü ve şişme bebeklerin cinsel amaçlı tasarlanmadığına dair güvence aldığını, ancak bir karışıklığın kurbanı olduğunu söyledi. 

FC Seoul, Instagram’da yaptığı açıklamada, “Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Çok üzgünüz” ifadelerini kullandı. 

Niyetimiz bu zor zamanlarda eğlenceli bir şeyler yapmaktı. Böyle bir şeyin bir daha asla gerçekleşmemesi için yapmamız gerekenler konusunda ciddi biçimde düşüneceğiz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FC SEOUL (@fcseoul)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

K-League yönetimi ülkenin en ağır para cezasını verdi

FC Seoul'ün yaptığı hareket ülkede büyük tepkilere neden olurken, K-League yönetimi de kulübe yaptırım uygulama kararı aldı. 

K-League yönetimi, kırmızı-siyahlı ekibe 81 bin dolar ceza vererek ülke tarihinde bir futbol kulübüne verilen en yüksek para cezasını uygulamış oldu.

FC Seoul, lig yönetiminin verdiği ceza ile ilgili bir açıklama henüz yapmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU