Seyircisiz maçta tribünleri şişme bebekle dolduran futbol takımı tepkiler üzerine özür diledi

Şişme bebekleri stadyumun daha az boş görünmesini sağlamak için yerleştirildiği belirtildi

Güney Kore, pandemi nedeniyle spor müsabakalarını erteleyen ilk ülkelerden biriydi (AFP)

Güney Koreli profesyonel futbol takımı, hafta sonu seyircisiz oynanan maça taraftarların yerini alması için şişme bebek getirmesinin ardından özür diledi. 

The Guardian'ın haberinde, Güney Kore’nin birinci lig takımlarından FC Seoul'un, Gwangju FC ile oynanan maç sırasında stadın farklı noktalarına yerleştirilen bebeklerin tedarikçinin “yanlış anlaması” nedeniyle yanlışlıkla sipariş edildiğini söyledği belirtildi. 

Pandemi nedeniyle ertelenen ligin açılış maçının dünya genelinden pek çok futbolsever tarafından izlendiği aktarıldı.

Fakat sosyal medya kullanıcıları, taraftarların yerine konan mankenlerin daha çok şişme bebeklere benzediğini söyledi. 

 

 

Koreaboo internet sitesinin haberine göre, bazı şişme bebeklerin üstünde ülkenin popüler yayıncı kuruluşu BJ Chaero’nun isminin yazdığı tişörtler olduğu ifade edildi. 

Futbol kulübü, tedarikçi şirketle görüştüğünü ve şişme bebeklerin cinsel amaçlı tasarlanmadığına dair güvence aldığını, ancak bir karışıklığın kurbanı olduğunu söyledi. 

 

 

Neredeyse boş stadyumda çekilen fotoğraflar şişme bebeklerin aralıklarla yerleştirildiğini gösteriyor. 

FC Seoul, Instagram’da yaptığı açıklamada, “Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Çok üzgünüz” ifadelerini yer verdi. 

Niyetimiz bu zor zamanlarda eğlenceli bir şeyler yapmaktı. Böyle bir şeyin bir daha asla gerçekleşmemesi için yapmamız gerekenler konusunda ciddi biçimde düşüneceğiz.

Pek çok sosyal medya kullanıcısının açıklamadan tatmin olmadığı ifade edildi. Koreaboo'da yer alan haberde bir kişinin, "Bebeklerin onaylanmasında, tedarik edilmesinde, giydirilmesinde ve oturtulmasında pek çok kişi yer almış olmalı. Bu süreçte mankenlerin nasıl göründüğünü kimse sorgulamadı mı?" dediğini aktardı. 

Öte yandan Sports Seoul isimli internet sitesiyse, çok fazla futbol taraftarının Güney Kore ligini takip etmesiyle, "Bu durumun uluslararası bir utancı beraberinde getireceğine yönelik endişelerin mevcut" olduğunu belirtti.

 

Independent Türkçe, The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU