Koronavirüs salgınında evde 42 kilometrelik maraton koşan Kazak: Her koşulda üretmeye devam

Sosyal izolasyon sürecinde zorunlu haller dışındaki tüm vaktin evlerde geçirildiği şu günlerde Aksa Akrilik CFO’su Erdinç Kazak, 38 metrelik koridorda bin 110 tur attı. 5 saat 44 dakikalık tur, bir ilk olma özelliği taşıyor

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs, sosyal ve kültürel yaşam kadar hareket kabiliyetine de kısıtlamalar getirdi.

Salgın öncesi dönemdeki pek çok aktiviteyi gerçekleştirmek güçleşse de, sağlıklı yaşam tutkunu sporseverler, sınırlı şartlar altında yaratıcı çözümler üretmeyi sürdürüyor.

Bu isimlerden biri de Aksa Akrilik CFO’su (Chief Financial Officer) Erdinç Kazak.

Evinin 38 metrelik koridorunda bin 110 tur koşarak, 42 kilometrelik maraton tamamlayan Kazak, 5 saat 44 dakika süren bu aktiviteyle sıra dışı bir etkinliğe imza attı.

Eşinin ve kızının desteğiyle başlangıç-bitiş düzlükleri, yol göstericiler, beslenme ve kontrol noktalarıyla koridoru koşu parkuruna çeviren Kazak, maratonun sonunda bitiş çizgisini geçerek kızıyla kucaklaştı.

 

Erdinç Kazak CFO Aksa Akrilik 2.jpg
Fotoğraf: Aksa Akrilik

 

“A planımız yoksa B planımızı devreye koyarız”

Evde gerçekleştirilen 42 killometrelik maratonun alanında bir ilk olduğu belirtilirken Erdinç Kazak, koronavirüs salgını öncesinde Türkiye’nin zorlu yarışlarından Ultra Trail Maraton’un Alanya ve İznik etaplarına hazırlandığını, yarışların ertelenmesinden sonra bir yarış organizasyon şirketinin yurt dışındaki örneklerinden esinlenerek, “A planımız yoksa B planımızı devreye koyarız” mottosuyla düzenlenen “Sanal Koşu” etkinliğine dahil olduğunu anlattı. 

Sanal koşu sınır tanımıyor

7-12 Nisan tarihlerinde yapılan yarışlarda maraton koşmaya karar verdiğini belirten Kazak, evindeki koridorda yer alan 42 kilometre 195 metrelik maraton mesafesini koşarak, yarış sitesi kayıtlarına göre Türkiye’de bu kategorideki yarışı tamamlayan ilk kişi, toplamda ise 5 kişiden biri olduğunu dile getirdi.

"Bu dönemin en önemli artısı, kendi kendine yetebilme ve her koşulda üretmeye, çabalamaya devam etmek"

Kazak, şunları kaydetti: 

Bu yarışta koşarak gerek iş gerekse sosyal hayatta karşılaşılan zorlukların bir B planı ile aşılabileceğini çevreme göstermek istedim. Yılda en az 2 maraton ve 2-3 civarında da yurtiçi veya yurtdışındaki patika koşusu olarak adlandırılan Ultra Trail yarışlarına katılarak, yaklaşık 2 bin kilometre koşuyorum. Pandemi sürecinde ailemden aldığım destekle evdeki spor aktivitelerimi sürdüreceğim. Bu dönemin insanlar için en önemli artısı, kendi kendine yetebilme ve her koşulda üretmeye ve çabalamaya devam etme alışkanlığının yayılmaya başlaması oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU