“CNN Türk muhabiri, eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdü”

Sabah yazarı: Yol yordam göstermek gerçekten de 'habercilik' midir, işte ondan biraz şüpheliyim

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, haber için kılık değiştirerek dilencilik yapan CNN Türk muhabiri Sema Akbulut’a tepki gösterdi.

Dilenci kılığına giren CNN Türk muhabiri Sema Akbulut ve kameramanlar Serkan Topal ve Ümit Sertabipoğlu, İstanbul’un beş farklı semtinde sosyal deney yaptı. Dilencilik yapan Akbulut, 1 saat içerisinde 80 liranın üzerinde para topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aytuğ, bugünkü köşesinde haberin “eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek olduğu” görüşü dile getirdi. Aytuğ’un yazısının ilgili kısmı şöyle:

CNN Türk muhabiri Sema Akbulut, dilenci kılığına girip Fatih Camii önünde dilenmeye başladı ve bir saat içinde yüklü bir meblağ topladı. (Aynı yanlışa ortak olmamak için parayı açıklamıyorum) İlk bakışta 'haber' gibi görünse de bana göre 'eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmekten' öte bir fayda sağlamadı.

Dilenciliğin zaten kazançlı bir iş olduğu biliniyor. Ama bunu bir de kameralar önünde canlı canlı insanlara izletmek, işsiz güçsüz vatandaşlara adeta "Bakın en kazançlı, en vergisiz ve zahmetsiz para kazanma yöntemi budur" diyerek yol yordam göstermek gerçekten de 'habercilik' midir, işte ondan biraz şüpheliyim.

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU