Diyarbakır’da yapılacak ilk karate şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek Sena’nın azim öyküsü

Kilolarından kurtulmak için 5 yıl önce spor salonuna kayıt yaptıran 15 yaşındaki Sena Kızılaslan, Avrupa ve Türkiye Karate Şampiyonlarında aldığı ve vitrinlere sığmayan madalyalarıyla Diyarbakır’ın ve Türkiye’nin gururu haline geldi

Diyarbakır, tarihinde ilk kez düzenlenecek olan “21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası”na hazırlanıyor.

Türkiye Karate Federasyonu organizasyonu ve Diyarbakır Ticaret Odası (DTSO) Başkanlığı ile Güneydoğu Spor Yazarları Derneği’nin (GSYD) ev sahipliğinde gerçekleşecek şampiyonaya 60 ilden 3 bin sporcunun katılması bekleniyor.
 


Şampiyonaya katılacak ilginç isimlerden biri milli sporcu Sena Kızılaslan. 

5 yıl önce fazla kiloları ve hiperaktif yapısı nedeniyle hiç ilgisi olmadığı halde kendini karate salonunda bulan Kızılaslan, Avrupa ve Türkiye Karate Şampiyonlarında elde ettiği ve vitrinlere sığmayan madalyalarıyla Diyarbakır’ın ve Türkiye’nin gururu haline geldi.
 

SENA KIZIASLAN6.jpg
Sena Kızılaslan / Fotoğraf: Şeyhmus Kızılaslan - Independent Türkçe


Henuz 10 yaşında iken 52 kiloya çıkan Kızılaslan, babası Şehmus Kızılaslan girişimleriyle fazla kilolarından kurtulması için karate salonuna kayıt yazıldı. Salonda gösterdiği azimli çalışma sayesinde önce yaşıtlarına göre fazla olan kilolarından kurtulan Kızılaslan, ardından karete dalına yoğunlaştı. Üç aylık süre içinde 52'de 35 kiloya kadar düşen Kızılaslan daha sonra müsabakalarda boy gösterdi.

Sena Kızılaslan'a hocalık yapan Diyarbakır’ın ilk milli sporcusu hocası Ayşe Meryem Yazar, öğrencisine “Senin sahnen geldi” diyerek 3 aylık temel eğitimin ardından onu Batman’da yapılan “İller Arası Karate Turnuvası'a" götürdü. Kızılaslan, burada ilk kez çıktığı müsabakadan 3’ncü olarak bronz madalya kazandı.
 

SENA KIZILASLAN1.jpg
Fotoğraf: Fotoğraf: Şeyhmus Kızılaslan - Independent Türkçe


Bu müsabakadan sonra Türkiye Karate Mili Takım Antrenörleri Mehmet Yazar ile Ahmet Yazar, “Sena’nın geleceği parlak” deyip, çalışma programlarını onun üzerinde yoğunlaştırdı.

Başarıdan başarıya koştu

Kızılaslan, daha sonra katıldığı Antalya’daki Türkiye Minik Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda tüm rakiplerini yenerek Türkiye Karate Şampiyonu oldu. Ardından Türkiye Karate Milli Takımı’na seçilerek Milli Sporcu ünvanı aldı ve Türkiye Karate Milli Takımı adına Balkan Karate Şampiyonası’nda ülkeyi temsil etme hakkı elde etti.
 

SENA KIZILASLAN2.jpg
Fotoğraf: Şeyhmus Kızılaslan - Independent Türkçe


Kızılaslan, Avrupa’da yapılan Özel Karate Şampiyonaları’nda şampiyonluk ve Türkiye Karate Şampiyonluğu ile “yılın en iyi sporcusu” ödülüne laik görüldü.
 

SENA KIZILASLAN4.jpg
Fotoğraf: Şeyhmus Kızılaslan - Independent Türkçe


Türkiye Karate Şampiyonluğu ve dereceleri, 3 kez özel Avrupa Karate Şampiyonası’nda Çekya Shotahan Karate Şampiyonluğu, Ukrayna Khakrov Şampiyonsı’nda 3’ncü, Macaristan Budapeşte Karate Şampiyonsı’nda 3’ncü, 8 uluslar arası şampiyonluk ve dereceleri, ulusal ve bölge karate şampiyonasında şampiyonluklar ve kupalar, Türkiye Okullar Arası Karate Şampiyonası’nda Türkiye 2’nciliği, Anadolu Yıldızlar Ligi’nde Türkiye 3’ncüsü oldu.
 

SENA KIZILASLAN3.jpg
Fotoğraf: Şeyhmus Kızılaslan - Independent Türkçe


Sena Kızılaslan, son olarak Romanya’nın başkenti Bükreş’te 24-26 Mayıs tarihleri arasında 41 ülkeden bin 500 sporcunun katılımıyla yapılan “World  Shotokan Karate Şampiyonası”nda dünya ikincisi oldu.
 

SENA KIZILASLAN5.jpg
Fotoğraf: Şeyhmus Kızılaslan - Independent Türkçe


2019’da Diyarbakır’da “yılın en iyi sporcusu” ödülü alan Bağlar Belediye Spor Kulübü sporcusu olan Kızıaslan, takım olarak katıldığı Uluslararası Open Karate Şampiyonası, Uluslararası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası, Ankara 29 Ekim Cumhuriyet Kupası’ndan da madalyalarla döndü. 


“Karateye beni babam yönlendirdi”
 

SENA KIZILASLAN.jpg
Sena Kızılaslan Independent Türkçe'ye azim öyküsünü anlattı


Şu ana kadar 100 madalya ve 9 kupa kazanan Kızılaslan, Independent Türkçe’ye şunları anlattı:

Milli sporcuyum ve 5 yıldır bu sporla ilgileniyorum. Karateye başlama sürecim biraz garip oldu.

Hem hiperaktif bir yapım hem de aşırı kilolarım vardı.  Bu yönüyle babamın yönlendirmesiyle karateye başladım.

Üç aylık sporcu iken ilk müsabakamı yaptım. Bölge müsabakasıydı ve buradan 3’ncülük aldım.

Ondan sonraki süreçte Türkiye şampiyonluğu ve uluslar arası dereceler gelmeye başladı.

Diyarbakır’da ilk büyük bir şampiyona yapılacak. Bu bizim için büyük bir gurur. Büyük bir emek sarf ettik. İnşallah sezonu güzel bir dereceyle kapatırız.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU