Milli Eğitim Bakanı Tekin: Dünyada örnek gösterilebilecek nitelikte atılımlar yaptık

Tekin, “Eğitim tarihi derslerinde örnek olarak gösterilebilecek bir tablo var önümüzde” dedi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Trabzon’da temaslarda bulundu.

Valilikte basına kapalı düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından açıklamada bulunan Tekin, Malatya'daki deprem nedeniyle "Geçmiş olsun" temennisinde bulundu.

Tekin, Malatya ve Elazığ valiliklerinin eğitime 1 gün ara verdiğini anımsatarak, "Depremden etkilenen başta Malatya ve Elazığ'da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere herkese 'Geçmiş olsun.' diyelim. Biz sürekli il müdürlerimizle irtibat halindeyiz. İlçe milli eğitim müdürlerimizle okullarımızla ilgili herhangi bir can kaybı ya da binalarımızda herhangi bir hasarla ilgili tespitimiz yok. Çok şükür ama yine de tedbirli olmakta fayda var. O yüzden valiliklerimizin bu kararı çok da yerinde olmuş. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Milletimize de bir kez daha 'Geçmiş olsun.' diyelim" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Eğitim tarihi derslerinde örnek olarak gösterilebilecek bir tablo var önümüzde"

Bakan Yusuf Tekin, Trabzon'da yaptıkları eğitim değerlendirme toplantısını, eksiklik ve aksaklıkların tespitinin yanı sıra birlik ve beraberliği sağlamak açısından önemsediklerine dikkati çekti.

Toplantıya, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin yanı sıra belediye başkanları ve siyasileri de davet ettiklerini aktaran Tekin, şunları kaydetti:

Önce şunun altını çizmek lazım. Türkiye 2002 sonrasında birçok alanda olduğu gibi eğitim öğretim süreçlerinde de gerçekten dünyada örnek gösterilebilecek nitelikte atılımlar yaptı, devrim olarak tanımlanabilecek işler yaptık. Bunun altını özellikle çizerek ifade etmek istiyorum. Birçok yerde söyledim. 20 yılda eğitim öğretim süreçlerinde daha önce yapılanların iki katı kadar iş yapıldığını, derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla göstergelerimizin uluslararası ortalamaları yakalayıp hatta bazılarının da uluslararası ortalamaların üstüne çıktığı ve bu anlamda derslik başına düşen sayısında 40'lı, 45'li rakamlardan 20'li rakamlara, kademeler arasındaki farklılıklarla beraber 20'li rakamlara, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla yine 30'lu rakamlardan 10'lu rakamlara kadar düşülmüş olması, eğitim tarihi derslerinde örnek olarak gösterilebilecek bir tablo var önümüzde.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU