Dünya Kadınlar Günü'nü bez değiştirme oyunuyla kutlayan okul tepki çekti

Veliler oyunun "tatsız" olduğunu söylüyor

(Stretton State College/Facebook)

Avustralya'nın Brisbane kentindeki bir okul, Dünya Kadınlar Günü'nü öğrencilerine bez değiştirme oyunu oynatarak kutladığı için büyük tepki çekti.

Queensland'deki Stretton Devlet Koleji bu günü, oyuncak bebeklerin bezlerini değiştirmeyi içeren bir oyun da dahil çeşitli etkinliklerle kutladı. Daha sonra etkinliklerin fotoğraflarını Facebook sayfasında paylaşan okul geniş çapta eleştiri aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Personel gözetimindeki bir öğrenci grubu tarafından düzenlenen etkinlik öğrenci konseyi tarafından desteklendi. Queensland Eğitim Departmanı'nın sözcüsüne göre diğer kutlamalar arasında kurabiye satışı ve "Kapsayıcılığa ilham ver" sloganlı bir fotoğraf standı da vardı.

Facebook fotoğraflarının yer aldığı gönderide "Bugün Dünya Kadınlar Günü'nü kutladık ve önyargılardan, klişelerden ve ayrımcılıktan arınmış bir dünyaya duyulan ihtiyacı kutlayıp farkındalık yaratmaya zaman ayırdık. Küresel çapta başarıların, çeşitliliğin ve kapsayıcılığın kutlandığı bir dünyaya. #inspireinclusion (kapsayıcılığa ilham ver)" diye yazıyor.

Veliler, "tatsız" olduğunu söyledikleri bu etkinlik nedeniyle okulu eleştirdi.

Guardian'ın aktardığı üzere iki kızı bu okula giden bir veli olan Kara Williams şöyle konuştu:

Kızlardan biri [etkinlikten sonra] 'Bu biraz tuhaf' dedi.

Küçük kızım da 'Ne? Bunun ne anlamı var ki?' dedi.

Eminim ki bu sırf yaşadıkları şok ve inananama duygusundan geliyor, bence muhtemelen bana katılıyorlar ve bunun uygun olmadığını düşünüyorlar.

Williams bu etkinliğin kapsayıcılık ve güçlendirme mesajını yansıtmadığını söyledi.

Diğer bazı veliler de konuyu okul aile birliği toplantısında gündeme getirmeyi planlıyordu.

Endişelerini dile getiren bir başka veli de kızlarının anneliği düşünmenin yanı sıra FeTeMM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) veya ticaret alanlarında kariyer yapmaya teşvik edilmesini umduğunu belirtti.

Okul, Dünya Kadınlar Günü için bir okul toplantısı, öğrenci ve personelden oluşan rock gruplarının performansları, öğrencilere yönelik çeşitli oyun ve etkinlikler ve son sınıftaki kızlar için bir yardım yemeği de dahil başka birkaç etkinlik daha düzenledi.

Queensland Eğitim Departmanı'nın sözcüsü toplantının "cinsiyetler arası ücret farkının kapatılması, topumsal cinsiyet kalıplarına meydan okuma ve cinsiyet eşitliğine ulaşmanın yolu gibi" konulara odaklandığını söyledi.

Açıklamada, "9. sınıf öğrenci grubu tarafından tasarlanan sözkonusu etkinliğe bütün öğrenciler katılmaya ve toplumsal cinsiyet kalıplarına meydan okumaya davet edildi" diye eklendi.

Okul, etkinlikle ilgili herhangi bir şikayet almadı ve toplumdaki tepkiler son derece olumlu.

Öğrenci ve personel mahremiyeti nedeniyle daha fazla ayrıntı verilemiyor.

The Independent yorum için Stretton Devlet Koleji Müdürü'yle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU