Jude Law, VIII. Henry'yi canlandırmak için "kan, dışkı ve terden" yapılan bir parfüm kullanmış

Oyuncu, tarihi drama Firebrand'de VIII. Henry rolünde

(AP)

Jude Law, son filmi Firebrand'de VIII. Henry'yi gerçekçi bir şekilde canlandırmak için "kan, dışkı ve terden" oluşan "berbat" bir koku süründüğünü paylaştı.

50 yaşındaki Britanyalı oyuncu, yönetmen Karim Aïnouz'un tarihi dramasında 6 kez evlenen eski İngiltere Kralı rolünde.

Variety'e göre Law, 22 Mayıs Pazartesi günü Cannes Film Festivali'nde filmin basın toplantısında "Henry'nin kokusunu üç oda öteden alabildiğinize dair birkaç ilginç anlatı okudum. Bacağı çok kötü çürüyormuş. Kokuyu gül yağıyla saklamış" dedi.

Berbat kokarsam büyük bir etki yaratacağını düşündüm.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Law, kralın kötü kokusunu taklit edecek korkunç bir koku hazırlamak için bir parfüm uzmanıyla çalıştığını açıkladı. VIII. Henry'nin son yıllarında, 1536'da geçirdiği atlı mızrak dövüşü kazasının ardından bir enfeksiyonun yol açtığı düşünülen kronik bacak ülserlerinden mustarip olduğu söyleniyor.

Jude, "Harika kokular yapıyor, aynı zamanda berbat kokular da yapıyor. Bir şekilde kan, dışkı ve terden oluşan bu olağanüstü kokuyu bulmuş" dedi.

Aktör, "Başlangıçta bunu çok hafif bir şekilde kullandım ve kendim de kullanabileceğimi düşündüm" dedi ama sonunda "bir sprey festivaline dönüştüğünü" belirtti.

 

Firebrand
Jude Law ve Alicia Vikander, Firebrand'de (Larry D. Horricks)

 

Aïnouz, "Jude sete girdiğinde, bu sadece korkunçtu" diye hatırlıyor.

Dünya galasını önceki gün (21 Mayıs Pazar) festivalde yapan Firebrand, gösteriminin ardından 8 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Filmde Law, hayatının son dönemlerindeki İngiliz hükümdarı VIII. Henry'yi canlandırıyor. Alicia Vikander ise onun 6. ve son eşi, aynı zamanda kraliçesi Catherine Parr'ı oynuyor.

Eleştirmenler tarafından iyi karşılanan filmin bir yönü daha merak konusu oldu: Catherine’le bir seks sahnesi sırasında tombul kralın çıplak poposunun görünmesi. Bazı eleştirmenler Law'ın filmde görünen popo için dublör kullanıp kullanmadığını merak etti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU