Habertürk yazarı: Tuğrul Türkeş çok ısrarlı... "Milliyetçi Lig kurmalıyız"

Türkeş işe görüşmesini kaleme alan Sarıkaya, "Seçimin galibinin çıkan sonuçlara göre “Türk milliyetçiliği” olduğuna da vurgu yaptı ve mesajında da önerdiği, “Milliyetçiliğin lig çatısı altında toplanması” düşüncesini dile getirdi" diye yazdı

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.

Sarıkaya, Türkeş'in seçimlerde Milliyetçi oylarının yükselmesi ile ilgili "Milliyetçiliğin lig çatısı altında toplanması" düşüncesini dile getirdiğini aktardı.

Sarıkaya şunları kaydetti:

“Her iki ittifak grubunun milliyetçiliğe önem veriyor/‘MUŞ’ gibi yaptıklarını, bundan dolayı da Türk milliyetçiliğinin konjonktürel gücünü göz ardı ettiklerini” vurguladı.

Seçimin galibinin çıkan sonuçlara göre “Türk milliyetçiliği” olduğuna da vurgu yaptı ve mesajında da önerdiği, “Milliyetçiliğin lig çatısı altında toplanması” düşüncesini dile getirdi.

Bunun nasıl sağlanacağını sorduğumda ise ABD, İngiltere ve Avrupa’da uygulanan “Politik lig” gruplarından söz etti.

Bir zamanlar danışmanlığını da yapan Sinan Baykent’in bu konuda kaleme aldığı yazıyı da yolladı.

Nasıl çalışması gerektiği konusundaki önerisinin başında, her milliyetçi liderin partisini kurma serbestisine sahip olduğu, ancak aynı masa etrafında oturup ortak politika belirlediği, hatta ortak aday tespit ettiği bir yapılanmadan söz ediyor.

İttifak gibi olmayan, ortak anlayış içinde hareket eden kulüp yapılanması da denilebilir…

Nitekim “Lider olmak isteyen kendi partisinde lider olsun, şu veya bu sosyal tabana dayanmak isteyen de o tabana dayansın...” diyerek yapının çerçevesini çizip ekliyor:

Maksat şahıs veya sınıf iktidarı değil de hakikaten topyekûn bir fikrin iktidarı ise, o halde lidersiz, katılımcı tüm partilerin/ kuruluşların üst düzey yöneticilerinden teşkil edilecek bir yüksek kurulun yürüteceği partiler arası koordinasyonu temel alan, eylemlerde dayanışmayı ve seçimlerde ortak listeyi savunacak bir yatay organizasyon şematiği içinde böylesi bir lig kurulabilir...

Bunun adını da “Birleşik Milliyetçi Ligi” olarak tanımlıyor…

Olması mümkün mü?

Özel yaşamlarında beraber, kurumsal kimliklerinde ise çatışmacı tutumları sürdükçe en azından kısa vadede gözükmüyor…

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU