Buldan: Bir yüzükle gelip zenginliklerin efendisi olanları geldikleri yere geri göndereceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Bir gün gaz diyorlar, ertesi gün benzin diyorlar, en son da petrol dediler. Bütün bunların gaz olup uçtuğunu görmüyorlar. Onlar da 14 Mayıs’ta gaz olup uçacaklar" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Yeşil Sol Partisi'nin Iğdır'da Belediye Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka seslendi.

Konuşmasında ekonomide yaşanan krize değinen Buldan, "Halkın yaşadığı sefaleti, yoksulluğu onlar saraylarının penceresinden göremezler. Kaynamayan boş tencerelerinizi, okullara aç gönderdiğiniz çocuklarınızı Saray’ın pencerelerinden göremezler. Çünkü onlar kasalarını doldurmakla meşguller. Onlar yandaşlarını zengin etmekle meşguller. Onlar çetelerine ihale dağıtmakla meşguller. Bugün seçim meydanlarında yalanları, hakaretleri, parmak sallamaları ardı ardına geliyor. Bir gün gaz diyorlar, ertesi gün benzin diyorlar, en son da petrol dediler. Bütün bunların gaz olup uçtuğunu görmüyorlar. Onlar da 14 Mayıs’ta gaz olup uçacaklar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Halkımızın inancını sömüren, istismar eden bir AKP var"

AK Parti'nin seçim çalışmalarını "yalan ve iftiralarla" yürüttüğünü savunan Buldan şunları kaydetti:

Her gün bizi karalayarak, parmak sallayarak, hakaret ederek seçim çalışması yürütüyorlar. Talimatı Allah’tan aldığını söyleyen bir Erdoğan var. Artık dini bile siyasete alet etmekten çekinmeyen bir AKP var. Kendisini peygamber zanneden bir Erdoğan var. Sadece bu değil elbette. Halkımızın inancını sömüren, istismar eden bir AKP var. Bütün bunlara dur demenin zamanı elbette ki 14 Mayıs’tır. 14 Mayıs’ta onları geldikleri yere göndereceğiz. Gelirken Erdoğan parmağındaki yüzüğü göstererek 'Tek servetim parmağımdaki yüzük' demişti. Ancak şimdi yüzüklerin, zenginliklerin efendisi oldular. Tek yüzükle geldiği yere onları göndermenin zamanı geldi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU