Meghan Markle, taç giyme töreniyle ilgili mektup iddialarını yalanladı: "Yanlış ve gülünç"

"Sussex Düşesi hayatına devam ediyor"

Netflix'teki Harry ve Meghan belgeseli de büyük tartışma yaratmıştı (Reuters)

Meghan Markle, Kral III. Charles'ın taç giyme törenine iki yıl önce gönderdiği mektup yüzünden katılmadığı iddiasını reddetti.

Birleşik Krallık'ın (BK) önde gelen gazetelerinden Telegraph'ın geçen haftaki haberinde yer verdiği, Markle'ın 6 Mayıs'ta düzenlenecek taç giyme törenine Charles'a iki yıl önce yazdığı mektupta gösterdiği nedenler yüzünden katılmayacağı iddialarının yankıları sürüyor. 

Telegraph, kimliğini paylaşmadığı bir kaynağa dayanarak, Markle'ın büyük oğlu Archie'ye hamile olduğu dönemde Buckingham Sarayı'nın, çocuğunun ten rengiyle ilgili endişeleri olduğunu söylediği öne sürülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Markle'ın söz konusu mektubu, Prens Harry'le 2021'de Oprah Winfrey'e verdiği söyleşinin ardından gönderdiği savunulmuştu. 

Afrikalı Amerikalı bir anneyle beyaz bir babanın çocuğu olan Sussex Düşesi, bu röportajda kraliyet ailesini ırkçılıkla da suçlamıştı.

Charles'ın da Markle'a yanıt olarak bu endişelerinden ötürü üzüntü duyduğunu dile getirdiği bildirilmişti. 

Telegraph'ın haberinde, Markle'ın yanıtı yeterli görmediği ve bu yüzden Kral III. Charles'ın taç giyme törenine katılmama kararı aldığı iddia edilmişti.
 


Ancak kraliyet yazarı Omid Scobie, Sussex Düşesi'nin temsilcilerinden edindiği bilgilerle cumartesi günü Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, Markle'ın iddiaları reddettiğini yazdı.

Paylaşımda, söz konusu iddialarla "magazin medyasının ve kraliyet muhabirlerinin tek başlarına yorucu bir sirk yarattığı" belirtildi.

Gönderide, şu ifadeler de yer aldı: 

Sussex Düşesi hayatına devam ediyor, dört yıl önceki konuşmalarla ilgili iki yıl önce yapılan yazışmaları düşünmüyor. Aksi yöndeki her türlü iddia yanlış ve gülünçtür.

Prens Harry ve Prenses Markle, 2020'de kraliyet ailesinden ayrılıp ABD'ye taşınarak büyük tartışma yaratmıştı.

Buckingham Sarayı'ndan geçen hafta yapılan açıklamada, Kral III. Charles'ın taç giyme törenine Prens Harry'nin katılacağı ve Prenses Markle'ın ABD'de çocukları Archie ve Lilibet'le kalacağı doğrulanmıştı. 

Scobie, taç giyme töreninin Archie'in 4. yaş gününe denk geldiğine dikkat çekerek, Markle'ın törene bu yüzden katılamayacağını da savundu.


Independent Türkçe, Telegraph, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU