İmamoğlu: Artık kaybedenler değil kazananlar kulübüyüz

İmamoğlu, “Artık kazananlar kulübüyüz biz milletçe kazanacağız. O işi biz 2019’da bitirdik” dedi

Fotoğraf: ANKA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Sinop’un Gerze ve Erfelek ilçelerinde vatandaşlarla buluştu

. Uzun yıllardır yürütülen kirli siyaset nedeniyle tüm ülkenin çok yorulduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Çok yoruldu memleket; çok sıkıldı, çok üzüldü. Siyasetin kirli alanını, bu memleket yaşamaktan usandı. Her akşam sert bir insan yüzü, parmak sallayan anlayışı ve insanları azarlayan bir dilden kurtulmak istiyoruz. Onu, evine yollamak istiyoruz. Onu, evine yollayıp emekli etmek istiyoruz” dedi. İmamoğlu, konuşmasında satır başlarıyla şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bir kişinin iktidarı bitecek”

Hep birlikte çalışacağız. Millet İttifakı'nı iktidar yapacağız. Ama esasen biz 86 milyon insanımızı milletimizi iktidar yapacağız. Bir kişinin iktidarı bitecek. Bir avuç insanın mutlu olduğu dönem bitecek, 86 milyon insanımız mutlu olacak herkes mutlu olacak. Partizanlığı çöpe atacağız. İnsan kayırmacılığı çöpe atacağız. Adalet, hak, hukuk gelecek, liyakat gelecek. 'Ben çalışırsam hakkımı elde ederim' düşüncesi karşılığını bulacak bu topraklarda. Hukuksuz, kayırmacılık, bütün bu duyguları bertaraf edeceğiz. Göreceksiniz yani bir seçim bittikten sonra 86 milyon insanın eşitlendiği bir dönem başlayacak. Şu belediye benim belediyem, o belediye benim belediyem değil demeyeceğiz. İnsanlarımıza eşit davranacağız.

"O işi biz 2019’da bitirdik"

Memleket tam da bugün yani 31 Mart'ı 1 Nisan'a bağladığı gece yapılan hukuksuzluklara 2019’da dur dedi.  Maçta hile yapmaya kalktılar. Milletimiz onlara büyük bir tokat attı. Yani bize kaybedenler kulübü diyorlardı. Artık kazananlar kulübüyüz biz milletçe kazanacağız. O işi biz 2019’da bitirdik. Zaten onun için dört yıldır İstanbul'da varsa yoksa İmamoğlu. Başka bir iş dedikleri yok. Akıllarını başlarından milletçe aldık almaya devam edeceğiz. O günün, o güzel ruhunu ve duygusunu yaşamaya devam. Nasıl yapacağız? Her şey çok güzel olacak.”

“Tayyip Bey; çatlasan da patlasan da kavga yok”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere giderken kavga etmeyeceklerini, kimseyi ötekileştirmeyeceklerini belirterek şunları söyledi:

Tayyip Bey'le 20 yıldır didişiyoruz. Biz dedik ki, ‘Tayyip Bey, biraz kibar olalım. Nazik olalım. Birbirimize saygılı olalım’, yok. Kızıyor, sinirleniyor, hakaret ediyor, iftira ediyor, bazen küfrediyor. Ama biz bu seçimleri sabırla, kardeşlikle, sükunetle, kimseyi ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan, ‘başı açık, başı kapalı’ diye ayırmadan Türk-Kürt diye ayırmadan, Alevi-Sünni diye ayırmadan, doğulu-batılı diye ayırmadan, 86 milyonun bir ve beraberliğini, kardeşliğini, tıpkı Çanakkale'de Türk’üyle. Kürt'üyle düşmana nasıl meydan okuduysak, şimdi 14 Mayıs'ta kibar, nazik, tane tane Türkiye'nin başına neler geldiğini, 86 milyonun nasıl sömürüldüğünü, Türkiye'nin kaynaklarının bir avuç müteahhide nasıl peşkeş çekildiğini, orman köylüsünün nasıl inim inim inlediğini tane tane anlatacağız. Tayyip Bey; çatlasan da patlasan da kavga yok, kaba söz yok, iftira yok, tehdit yok. Ayrıca, atılan iftiralara, yapılan tehditlere de pabuç bırakmak yok.

 

ANKA 

DAHA FAZLA HABER OKU