MHP Genel Başkanı Bahçeli, DEM Partililerle tokalaşmasına ilişkin ilk kez açıklama yaptı.
Bahçeli, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
DEM Parti ile tokalaşmam üzerine çok sayıda yorum yapıldı; o tokalaşma tamamen anlıktı. Cumhurbaşkanımızın Meclis’in açılışında yaptığı konuşmanın ardından Türkiye Yüzyılı’na dair dilek ve temenniler sonrasında Genel Kurul salonuna baktım. MHP’li milletvekillerimiz ve AK Partililer konuşmayı alkışlıyordu, muhalefet ise izlemekle yetiniyordu. O anda Türkiye adına bir adım atılması gerektiğini düşündüm ve DEM Partililerin yanına giderek tokalaştım. Aralarında yakınını kaybeden bir milletvekili de vardı; kendisine başsağlığı dileğinde bulundum. Bu durum onları da şaşırttı.
Bahçeli DEM Parti'yle tokalaşmasını anlattı ve Öcalan'ın hediye ettiği kilimi duyurdu
— Independent Turkish (@TurkishIndy) January 24, 2026
DEM Parti ile tokalaşmam üzerine çok sayıda yorum yapıldı; o tokalaşma tamamen anlıktı
A noktası Türkiye Cumhuriyeti ise, B noktası kurucu önderliktirhttps://t.co/pe2chWY25T pic.twitter.com/agcry20j3X
"Kurucu önderlik" ifadesi
Tokalaşmanın ardından “Öcalan gelsin DEM Grubu’nda konuşsun” dediğini hatırlatan Bahçeli, “terörist elebaşı” ifadesi yerine “kurucu önderlik” tanımını kullanmasına da değindi.
A noktasından B noktasına ulaşmanın en kısa yolu düz bir çizgi çizmektir; eğri yol mesafeyi uzatır. A noktası Türkiye Cumhuriyeti ise, B noktası kurucu önderliktir. Terörü ortadan kaldırmanın en hızlı yolu da budur. Ülkemizin ve milletimizin barış içinde, güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi; teröre ayrılan kaynakların refah ve yatırıma yönlendirilmesi büyük önem taşımaktadır.
Öcalan'dan Bahçeli'ye kilim hediyesi
Bahçeli, “12 Aralık 2025’te DEM Parti heyeti Meclis’te bizi ziyaret etti. Bu ziyarette, kurucu önder Abdullah Öcalan’ın Şanlıurfa’da özel olarak dokutturduğu bir kilim tarafıma hediye edildi” dedi.
Öcalan’a, Türk ve Kürt birliği ile kardeşliği konusundaki samimiyeti dolayısıyla teşekkür ettiğini belirten Bahçeli, kilimi memnuniyetle kabul ettiğini ifade etti.
Ziyaret sırasında heyete şu sözleri söylediğini aktardı:
Kültürümüzde her kilimin bir ismi vardır. Bu kilime de ‘27 Şubat 2025 Barış ve Demokrasi Kilimi’ adını veriyorum.
Öcalan, Bahçeli'ye kilim hediye etti
— Independent Turkish (@TurkishIndy) January 24, 2026
Bahçeli: Kurucu önder Abdullah Öcalan’ın Şanlıurfa’da özel olarak dokutturduğu bir kilim tarafıma hediye edildi. Bu kilime ‘27 Şubat 2025 Barış ve Demokrasi Kilimi’ adını veriyorumhttps://t.co/pe2chWY25T pic.twitter.com/p82hKDJn0I
"CHP, 4 S'ye sıkışıp kaldı"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Bu dönemde erken seçim mümkün değildir; doğru da değildir. Türkiye’nin çevresi ateş çemberidir. İstikrarı korumak önemlidir" dedi. Bahçeli, TV100'e gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu süreçte erken seçimin mümkün olmadığını söyleyen Bahçeli, "Bu dönemde erken seçim mümkün değildir; doğru da değildir. Türkiye’nin çevresi ateş çemberidir. İstikrarı korumak önemlidir" dedi.
Bahçeli, CHP için "CHP için son dönemde 4 'S' var. Buraya sıkışıp kaldılar. CHP'nin formülü bu; Söğütözü, Silivri, Saraçhane, sosyal medya..." ifadelerini kullandı.
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'neden Kudüs'ü fetheden beşinci lider olmuyorsunuz' dedim"
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı Kudüs teklifine ilişkin şu ifadeleri kullandı:
Sayın Cumhurbaşkanı 'Dünya 5'ten büyüktür' diyor. Ona şunu söyledim; 'Hz. Ömer Kudüs'ü fethetti, Selahattin Eyyubi Kudüs'ü fethetti, Yavuz Sultan Selim Kudüs'ü fethetti, Abdülhamit Kudüs'ü ihya etti. Bu dört isim Kudüs için önemlidir ve semboldür. Neden siz beşinci olmuyorsunuz?' Tarihte Şam ve Kudüs'ün fetihleri arasında bağ vardır. Şam'ı fetheden mutlaka Kudüs'ü fethetmiştir. Bölgede insanlar güvenecekleri güçlü bir lider arıyor.
Bahçeli, "Türkiye, Ukrayna Rusya arasında diyalog kurulmasını sağlayan konumda oldu. Gazze konusunda en çok çabalayan Türkiye oldu. Bu kurula biri başkan olacaksa bu Sayın Cumhurbaşkanı olmalıdır. Geçen hafta salı günü grup toplantımızda bunu ifade ettim. Sonrasında Hürriyet gazetesi 'Cumhurbaşkanı Erdoğan olmalı' diye bizim konuşmamızla ilgili manşet atmış. Kendisine de bunu hatırlatarak dedim ki 'Ben şeş beş attım; düşeş geldi.' Dolayısıyla kendisine olan desteğimiz devam etmektedir" diye konuştu.
İran'a mesaj: Traktörler tarlayı sürmeyin
Bahçeli, "İran'da olup bitenler önemli. Orada önemli oranda, 30-35 milyon Türk nüfusu var biliyorsunuz. Oraya bir mesaj gönderdim. Traktörlere mesajdı bu; 'Traktörler tarlayı sürmeyin!'" dedi.
"Amerika vazosu kırılırsa 51 eyalet 51 parçaya bölünür"
ABD ile ilgili konuşan Bahçeli, "ABD kristal bir vazo gibi tuz buz olup 51 parçaya dönebilirler. Amerika vazosu kırılırsa 51 eyalet, 51 parçaya bölünür" diye konuştu.
TV100