Sharon Stone: Bankacılık krizinde servetimin yarısını kaybettim

Ünlü yıldız tam olarak ne kadar kaybettiğini açıklamadı

ABD yönetimi SVB'nin batışının ardından mevduat sahiplerinin güvence altına alındığını açıklamıştı (AP)

Hollywood'un yıldız isimlerinden Sharon Stone, Silikon Vadisi Bankası'nın batmasıyla başlayan krizde servetinin yarısını kaybettiğini açıkladı.

1990'lı yıllarda rol aldığı Temel İçgüdü (Basic Instinct) ve Sliver gibi filmlerle adından söz ettiren Stone, Los Angeles'ta katıldığı bir bağış etkinliğinde bankacılık krizinin kendisi nasıl etkilediğini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Meme kanseriyle ilgili yarattığı farkındalık nedeniyle Kadın Kanser Araştırma Fonu tarafından ödüle layık görülen Stone yaptığı konuşma sırasında, "Bu bankacılık olayında paramın yarısını kaybettim ama bu burada olmamı engellemedi" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü yıldız, "Erkek kardeşim yeni öldü ama bu burada olmamı engellemedi. Bu hiçbirimiz için kolay bir dönem değil. Bu dünya için zor bir dönem. Bu yüzden ayağa kalkın. Ayağa kalkın ve neye değer olduğunuzu söyleyin" diye konuştu.

Stone'un "bankacılık olayı" ifadesiyle Silikon Vadisi Bankası'nın batışını işaret ettiği düşünülüyor. Ancak 65 yaşındaki yıldız, parasını nasıl kaybettiğine ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapmadı.

SVB'nin batışının ardından ABD yönetimi bankadaki tüm mevduat sahiplerini koruma altına almıştı. Buna karşın bankada hissesi bulunan kişilerin ciddi kayıplara uğramış olabileceği düşünülüyor.

Yüksek profilli yatırımcılar da iflasa yakalandı

Sharon Stone'un yorumları, Alman-Amerikan milyarder Peter Thiel'in SVB'de 50 milyon dolarının kaldığını açıklamasının ardından geldi.

Facebook'un ilk yatırımcılarından olan Thiel'in sahibi olduğu risk sermayesi şirketinin birçok müşterisine SVB'den paralarını çekmesini tavsiye ettiği ancak buna rağmen Thiel'in kendi parasını çekmediği anlaşıldı.

4 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin edilen Thiel, önemli bir kişisel hesabını SVB'de tuttuğunu söyledi.


Independent Türkçe, Telegraph, Huffington Post

DAHA FAZLA HABER OKU