Romanya'da hakim karşısına çıkan Andrew Tate, mahkemeye Kuran getirdi

Kardeşi Tristan'a kelepçelenmiş 36 yaşındaki Tate, dini metni tutarken görüldü

Polis memurları, Andrew Tate (ortada) ve kardeşi Tristan'ı (sağda) Romanya'nın Bükreş kentindeki Temyiz Mahkemesi'ne getirdi (AP)

Andrew Tate dün Romanya'daki mahkemeye gelirken elinde Kuran'ın bir kopyası vardı.

Organize suç örgütünün parçası olmak, insan kaçakçılığı ve tecavüz suçlarıyla yargılanan sosyal medya fenomeni, tutukluluk süresinin 30 güne uzatılması kararına itiraz etmek üzere duruşmaya katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün sabah Bükreş'teki adliye binasına kardeşi Tristan'a kelepçelenmiş halde giren 36 yaşındaki Tate, dini metni tutarken görüldü.

29 Aralık'ta Tate, başkent Bükreş'in kuzeyinde, kendisi gibi yargılanan kardeşi Tristan'la birlikte gözaltına alınmıştı. İki Romanyalı şüpheli de gözaltında bulunuyor.

Tate, geçen yıl ekimde İslam'a geçtiğini açıklamıştı. Gettr'deki bir paylaşımında, "İşte bu yüzden Müslüman oldum. İyiliğe inanan ve kötülüğe karşı gerçek savaşı anlayan her Hıristiyan din değiştirmeli. 'Sabret, Bil ki Allah'ın vaadi GERÇEKTİR' Kuran 30:60" demişti.

Din değiştirmeden önce Ortodoks Hıristiyan olan Tate, 2017'den beri yaşadığı Romanya'daki kiliseye sürekli büyük miktarlarda para veriyordu.

Daha önce İslam'ı öven Tate, İslam'ın, "erkeklerin şu anda karşı karşıya olduğu pek çok sorunu çözdüğünü" ve "Müslümanların inançlarını savunacak ve dalga geçilmeyi kabul etmeyecek tek toplum olduğunu" söylemişti.
 

Andrew Tate, elinde Kuran'ı tutuyor
Tate, salı günü mahkemeye girerken Kuran'ı tutuyordu (AP)


Tate, "Bugün dünyanın en iyi ülkelerinden bazıları birinci dünya Müslüman ülkeleridir. Katar'a gidip kucağınızda bir milyon dolarla sokak ortasında uyuyakalabilirsiniz, başınıza hiçbir şey gelmez" diye eklemişti.

Suudi Arabistan'a gidebilirsiniz, başınıza hiçbir şey gelmez; Dubai'ye gidebilirsiniz, başınıza hiçbir şey gelmez.

 

Andrew Tate
Tate, tutukluluk süresinin uzatılmasına itiraz etti (AP)​​​​​​​


The Independent'a yazan, yazar Hafsa Lodi, bazı Müslüman erkekler, din değiştirmesinden bu yana sosyal medya fenomenini takip etmeye başlasa da onun "kadın düşmanı duygularından" habersiz olduklarını ifade etti.

Lodi, Tate'in benimsediği İslam yorumunun "kendisinin uygulamaya ve temsil etmeye çalıştığı yorum olmadığını" belirtti.

Hafsa Lodi, "Benim dinim zaten aşırı muhafazakarların ataerkil yorumlamaları nedeniyle yoğun bir şekilde inceleniyor ve ihtiyaç duyduğu son şey, sesi çok çıkan bir kadın düşmanının ona bağlılığını ilan etmesiydi" diye ekledi.

Dürüst olmak gerekirse bu bir utanç kaynağı; kutlanacak ya da övünülecek değil, örtbas edilecek bir şey.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.in Independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU