Greta Thunberg sosyal medyada tartıştığı Andrew Tate'in Romanya'da yakalanmasını tiye aldı

Eski kick boksçuyu, çevre aktivistine cevap yetiştirirken çektiği videodaki pizza kutusunun ele verdiği iddia edildi

İkilinin atışması sosyal medyada çok konuşuldu (Reuters)

Greta Thunberg, sosyal medya üzerinden tartıştığı Andrew Tate'in Romanya'da gözaltına alınmasına alaylı bir yorum yaptı.

Eski kick boksçu Tate, üç gün önce çevre aktivistini etiketlediği tweet'te "Bana e-posta adresini gönder, sana araba koleksiyonumun listesini ve karbon emisyonlarının miktarını atayım" demişti.
 


İsveçli aktivist ise "Evet lütfen, aydınlat beni: küçükpenisenerjisi@işinebak.com" ifadesini kullanmıştı.

Sosyal medya fenomeni Tate bunun ardından Thunberg'e bir video göndererek karşılık vermişti. Burada puro içerken görülen Tate, "Biraz sera gazı salıyorum" ifadesini kullanıyor. Tate ayrıca Thunberg'e "Bana kendi e-posta adresini söyleyerek cevap verdi" ifadesini kullanıp sözlerini şöyle sürdürüyor:

Aslında Greta'ya kızgın değilim… Programlandığını bilmiyor.

Tate bu esnada pizza isteyip "Kutuların geri dönüştürülmüş olmadığından emin olun" diyor.

Videoda 36 yaşındaki fenomenin masasında pizza kutusu görünüyor. Sosyal medya kullanıcıları kutuların, Romanya'nın büyük yemek zincirlerinden Jerry's Pizza'ya ait olduğuna dikkat çekti. Yetkililerin Tate'i bu sayede yakaladığı iddia edilse de eski kick boksçu 25 Aralık'ta Romanya'dan video paylaşmıştı.
 


Thunberg de Tate'in gözaltına alınmasıyla ilgili şöyle yazdı:

Pizza kutularını geri dönüşüme atmazsan böyle olur.

Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate, insan kaçakçılığıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınmıştı.

Reuters, Tate kardeşlere tecavüz suçlamasının da yöneltildiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savcılık açıklamasında zanlıların "kadınları pornografik görüntüler oluşturmaya zorladığı ve böylece çok yüksek paralar kazandıkları" ifade edildi. Tate kardeşlerin cinsel tacizine uğrayan 6 kadının olduğu açıklandı.

Tate kardeşlerin sözcüsü "gözaltı iddialarına dair şu an bir şey söyleyemeyeceklerini ancak Andrew ve Tristan kardeşlerin Romanyalı yetkililere sonsuz saygısının olduğunu ve her şekilde yardım etmeye çalışacağını" duyurdu.

Cinsiyetçi ve kadınları aşağılayan çıkışlarıyla bilinen Tate, aşırı sağ ideolojiye sahip çevrelerde tanınıyor ve seviliyor.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, NME, BBC Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU