Alexander Skarsgård: Neredeyse Greta Thunberg'i bisikletle eziyordum

İsveçli aktör kariyerinin başında yaşadığı sıkıntılardan da bahsetti

Alexander Skarsgård röportajda Greta Thunberg'in "modern zamanların Viking'i" olduğunu söyledi (Fotoğraflar: AP)

Ünlü aktör Alexander Skarsgård, İsveç'in başkenti Stockholm'de yakın zamanda düzenlenen bir protesto sırasında genç iklim aktivisti Greta Thunberg'i "neredeyse ezeceğini" itiraf etti. 

45 yaşındaki Skarsgård, The Times'a 3 Nisan'da verdiği röportajda 19 yaşındaki Thunberg'e çarpmaktan son anda kurtulduğunu açıkladı. 

Robert Eggers'ın yönetmenliğini yaptığı Kuzeyli'nin (The Northman) başrolünde yer alan aktör şu ifadeleri kullandı:

Neredeyse Greta Thunberg'i eziyordum.

İsveçli oyuncu ülkesini dünya arenasında da temsil eden ve üç kez Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Thunberg'e dair, "Ona neredeyse bisikletimle çarpıyordum" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktör, sinema sektöründe çekici olmanın derin karakterler oynamayı zorlaştırdığını da aynı röportajda söyledi. Kariyerinin ilk döneminde bu durumdan mustarip olduğunu belirten aktör "İlk işimden sonra seksi yakışıklılar listesindeydim ve beni ciddiye almadılar" ifadelerini kullandı. 

Skarsgård karşı karşıya kaldığı durumu, "Derinlikli karakterler oynamak istiyorsunuz ancak 'gömleğini çıkaran adam' olarak etiketlenmişsiniz" diye özetledi. 

Benzer bir iddiayı 2016'da Güney Afrikalı aktris Charlize Theron gündeme getirmişti. Theron etkili roller geldiğinde önce hoş kişilerin geri çevrildiğini söyledi. 

Skarsgård'ın oyunculuğunu görmek isteyenler 22 Nisan'da vizyona girecek Kuzeyli'ye göz atabilir. 10. yüzyıl İzlandası'nda geçen film, babasının intikamını almaya çalışan bir Viking prensinin öyküsünü anlatıyor. Filmde Skarsgård'ın yanı sıra Willem Dafoe, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy rol alıyor. 

 

Independent Türkçe, The New York Post, Variety, The Times

DAHA FAZLA HABER OKU