Bahçeli: Amasra'yı konuşurken Soma'yı hatırlatmak hastalıklı bir yaklaşımdır

"Sayıştay raporlarının siyasi muhalefet haline dönüştürülmesini manidar buluyoruz"

Fotoğraf: AA 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bartın Amasra'da yaşanan maden faciasını 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma ile kıyaslamanın "hastalıklı" bir düşünce olduğunu savundu. MHP lideri, Sayıştay'ın 41 işçiye mezar olan maden için yaptığı uyarıların kazanın hemen ardından gündeme getirilmesini de "manidar bulduklarını" söyledi.

 

"Ortamı kızıştırmak için devreye girenler alçaktır"

Partisinin grup toplantısındaki konuşmasının ilk kısmını Bartın'da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına değinen Bahçeli, şunları kaydetti:

Amasra'da patlama olur olmaz, gelişmeleri takip ettik. İhmal ve eksik ne varsa gün yüzüne çıkarılacaktır. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Ancak felakete siyasi içerik katmak için el ovuşturanlar bize göre samimi değildir. Facianın faalleri tespit edilirse hesabı sorulacaktır, aksini düşünmek abestir. Amasra'yı konuşurken Soma'yı hatırlatmak hastalıklı bir yaklaşımdır. Ortamı kızıştırmak için devreye girenler alçaktır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sayıştay raporları

Sayıştay'ın 2017 ve 2019 raporlarında Amasra bölümlerini servis edenlerin önü, arkası araştırılmalıdır. Sayıştay raporları kazı yapılması risklerine dikkat çekilmiş, önlemler sıralanmış. Denetçiler her şeyi görüyor da müessese çalışanları mı bilmiyor? Böyle bir iddia aklın ve mantığın neresinde yer alacaktır. Denetim fonksiyonun devlet hayatındaki önemini biliyoruz. Sayıştay raporlarının siyasi muhalefet haline dönüştürülmesini manidar buluyoruz.

"Fırsatçılık yapanların kanında leke vardır"

Maden ocaklarında gaz içerikleri yüksek değil mi, uyulması gereken kurum için yönergeler bilinmiyor mu? Hangi vicdan sahibi maden ocaklarında felaketlere göz yumabilir? Fırsatçılık yapanların kanında leke vardır.

“8 saat kimlerle fiskos yaptın?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklık getirdiği “ABD’de kayıp 8 saat” konusunu bir kez daha gündeme getiren Bahçeli, şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu'nun ilham kaynağı bize uygun değildir. Kılıçdaroğlu'nun ABD'de kimlerle temas kurduğu az çok bellidir. Kendine eşlik eden gazetecileri de atlatarak 8 saat ortadan kayboldu. O 8 saatte neredeydin, kimlerle fiskos yaptın? Pensilvanya'da mola verip vermediğini açıklamak zorundadır.

“Sosyal medya tehlikeli bir mecradır”

Muhalefetin “sansür yasası” olarak nitelediği dezenformasyon yasası hakkındaki görüşlerini açıklayan MHP lideri, “Sosyal medya tehlikeli bir mecradır” dedi.

Yasa hakkındaki görüşmeler TBMM Genel Kurulu'nda devam ederken kürsüde çekiç ile cep telefonunu kıran CHP'li vekil Burak Erbay'a tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

CHP’li bir milletvekili, eline çekici alıp Genel Kurul kürsüsünde telefon kıracak kadar alçalabilmiştir. Sen o çekici telefona değil, kafana vurursan belki ayılabilir, kendine gelebilirsin. Bu çekiç Genel Kurul’a nasıl getirilmiş, kürsüye nasıl çıkarılmıştır? Çekiç de aynen bir silah gibi suç unsuru değil midir? Bu haliyle çekicin mesela kalaşnikoftan ne farkı vardır? Biz Genel Kurul salonunda ne çekiçli eylemcilere ne de kalaşnikoflu teröristlere bilinsin ki, tahammül edemeyiz, sessiz kalamayız, seyirci olamayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU