Savunma Bakanı, BTS'in askerlikten muaf tutulmasının "zor" olduğunu söyledi

Güney Kore'nin askerlik yasasına göre, "Sağlıklı tüm Kore uyruklu erkekler 18 ila 22 ay boyunca askerlik hizmetini aktif olarak yerine getirmelidir"

Grammy, Billboard ve Amerikan Müzik Ödülleri gibi pek çok müzik ödülü aldıktan sonra Birleşmiş Milletler kürsüsüne de çıkan BTS, Güney Kore'yi dünyaya tanıtmakta önemli rol oynadı (Reuters)

Güney Kore Savunma Bakanı, "adillik açısından" BTS'e alternatif bir askerlik şekli sunmanın "zor" olacağını söyledi.

Busan Belediye Başkanı geçen ay, Güney Kore Devlet Başkanı'ndan BTS'i zorunlu askerlik hizmetinden muaf tutmasını istemişti. Böylece BTS, 2030'da Dünya Fuarı'na ev sahipliği yapacak şehre destek olabilecekti.

Park Heong-joon, Başkan Yoon Suk-yeol'a "askerlik sorununu çözmeden BTS'in Busan'ın Expo girişiminin tanıtımını aktif şekilde yapmasının imkansız olabileceğini" söylemişti.

Heong-joon, Başkan'a dünya çapındaki bu etkinliğin Busan için "olmazsa olmaz bir gereklilik" olduğunu belirtmişti.

Busan Belediye Başkanı, ünlü K-Pop grubu için alternatif bir "zorunlu askerlik kadar önemli bir ulusal sorumluluk" istediğini ifade etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Güney Kore Savunma Bakanı Suh Wook, 19 Eylül Pazartesi günü Ulusal Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "zorunlu askerlik görevini yerine getirmedeki adillik hususları" nedeniyle BTS'e bu alternatif programı sunmanın "zor" olacağını söyledi.

Güney Kore'nin askerlik yasasına göre, "sağlıklı tüm Kore uyruklu erkekler 18 ila 22 ay boyunca askerlik hizmetini aktif olarak yerine getirmelidir."

Kasım 2020'de BTS üyeleri, "askerlik görevinin tüm Koreli erkekler için erdemli bir zorunluluk olduğuna" inandıklarını söylemiş ve aktif hizmette bulunmaları istenirse tüm üyelerin buna uyacağını doğrulamıştı.

BTS, "Boy With Luv" adlı parçada Amerikalı şarkıcı Halsey'le birlikte çalıştıkları yeni müzik albümleri Proof'u bu yılın başlarında piyasaya çıkardı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU