BTS'in plak şirketinden hayranlara çağrı: "Grubu kişisel saldırılardan ve karalamalardan koruyun"

Müzik şirketi, "Şirketimiz BTS'le ilgili kötü niyetli faaliyetlerin sorumluları hakkında düzenli olarak yasal işlem başlatıyor" diyor

Güney Kore'nin genç erkeklerden oluşan müzik grubu BTS, 3 Nisan 2022'de Las Vegas'taki MGM Grand Garden Arena'da düzenlenen 64. Yıllık Grammy Ödülleri'ne katılmıştı (AFP)

BTS'in müzik şirketi BigHit Music, gruba karşı "kişisel saldırılar ve karalamayla" mücadelede yardımcı olmaları için hayranlardan yardım istedi.

Güney Koreli plak şirketi, kısa süre önce BTS'e karşı "kişisel saldırı ve karalama içeren gönderilere karşı ek suç duyurularında" bulunduğunu belirten notu hafta sonu sosyal medyada yayımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hamle BTS'in, üyeleri Jung Kook, j-Hope, Jin, V, Jimin, RM ve Suga'nın "şu sıralar daha çok bireysel projelere odaklanacağını" duyurmasından sonra geldi.

Billboard'a göre BigHit Music, düzinelerce farklı IP adresi kullanarak Güney Koreli internet forumu DC Inside'a yollanan ve "[BTS'e karşı] hakaretler" içeren gönderilerden birini örnek olarak gösterdi.

Şirket, "Bu tür kötü niyetli gönderileri takip ediyoruz ve tüm kötü niyetli yorumlar içeren gönderileri paylaşan kullanıcılar hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Müzik şirketi, tüm "kötü niyetli ve gerçeklikten kopmuş" içeriklere karşı harekete geçmekte kararlı olduğunu ve birkaç gönderiye karşı yasal işlem başlattığını ekledi.

BigHit Music, "Suç duyurusu, bu bildirimde belirtilmeyen platformları da kapsıyor ve düzgün bir soruşturma yapılmasını sağlamak için şikayetin içeriğine ilişkin her ayrıntıyı açıklayamayacağımızı da bildirmek isteriz" diye yazdı.

Plak şirketi, bu eylemi BTS'i koruma faaliyetlerine bir "güncelleme" olarak tanımladı:

Şirketimiz karalama, kişisel saldırılar, cinsel taciz, asılsız bilgilerin yayılması ve kötü niyetli eleştiriler de dahil olmak üzere, BTS'le ilgili kötü niyetli faaliyetlerin sorumluları hakkında düzenli olarak yasal işlem başlatıyor.

Şirket, internette grubu karaladığı veya gruba saldırdığı tespit edilen hiç kimseye karşı "uzlaşma veya hoşgörü" gösterilmeyeceğini söyledi.

BigHit Music, Army olarak da bilinen BTS hayranlarını gruba yönelik taciz vakalarını bildirmeyi sürdürmeye çağırdı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU