Bilim insanları acısız ve kanatmayan bir dövme yöntemi geliştirdi

Yeni dövmeler öncelikle hayvan bakımıyla ilgili olarak kullanılacak ama gelecekte kullanım alanı insanları da kapsayabilir

Araştırmacılar, "Amaç, genellikle dövme sanatçıları tarafından yaratılan güzellik eserleri olan tüm dövmelerin yerini almak değil" dedi (Unsplash)

Bilim insanları kendi kendine uygulanabilen, düşük maliyetli, acısız ve kanatmayan dövmeler geliştirdi.

Georgia Teknoloji Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, mikroiğneli dövme bantlarını öncelikle hayvan bakımı ve kısırlaştırılmış hayvanların takibi için kullanacak ama uygulama alanının gelecekte tıbbi ve kozmetik bakıma kadar genişleyebileceğini söylüyor.

Projenin baş araştırmacısı Profesör Mark Prausnitz, "İğneyi acı vermemesi için minyatür hale getirsek de dövme mürekkebini deriye etkili bir şekilde bırakıyor" dedi.

Bu sadece tıbbi dövmeleri daha erişilebilir kılmanın değil, aynı zamanda uygulama kolaylığı nedeniyle kozmetik dövmeler için de yeni fırsatlar yaratmanın bir yolu olabilir.

Bazı kişiler dövme için gereken acı ve zamanı göze alırken, diğerlerinin sadece deriye bastırılan ve acıtmayan bir dövmeyi tercih edebileceğini düşündük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dövmelerde genellikle cildi tekrar tekrar delmek için büyük iğneler kullanılırken, bilim insanları bir kum tanesinden daha küçük olan ve çözünebilir bir kalıbın içine yerleştirilmiş dövme mürekkebinden yapılmış mikroiğneler geliştirdi.

Çalışmanın ortak yazarı Profesör Song Li, "Mikroiğneler dövme mürekkebinden yapıldığından, mürekkebi deriye çok etkili bir şekilde bırakıyor" dedi.

Sonuç olarak, mikroiğneler çözülmeden önce sadece bir kez cilde bastırılabiliyor ve acı ya da kanamaya yol açmıyor.

Dövmeler genellikle tıbbi ortamlarda yara izlerini örtmek, kanser tedavisinde tekrarlanan radyoterapilere rehberlik etmek veya meme ameliyatından sonra meme uçlarını eski haline getirmek için kullanılıyor.

Diyabet, epilepsi veya alerji gibi ciddi tıbbi durumları bildirmek için bilezik yerine tıbbi uyarı olarak da kullanılabilirler.

Araştırma iScience akademik dergisinde yayımlandı.

Profesör Prausnitz, "Amaç, genellikle dövme sanatçıları tarafından yaratılan güzellik eserleri olan tüm dövmelerin yerini almak değil" dedi.

Amacımız hastalar, evcil hayvanlar ve kolayca uygulanabilen acısız bir dövme isteyen insanlar için yeni fırsatlar yaratmak.

Haber, İspanya'nın Benidorm kentindeki bir dövme sanatçısının, Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümünün ardından onun anısına, Ayı Paddington ile el ele yürüyen Kraliçe dövmesi yaptığını açıklamasının ardından geldi.

Jon Malvern bu resmin dövmesini 12 Eylül'de Benidorm'daki Tattoo Central stüdyosunda yaptı.

Newcastle kentinin Wallsend kasabasından Malvern, bir müşterisinin çizimi dövme yapması için kendisine getirdiğini belirtti.

Marven şunları söyledi: 

Bu sektörde tanınmış bir kişi vefat ettikten sonra anısına dövme yaptırma talepleri çok yaygın.

Normalde onları yapmaktan kaçınıyorum çünkü başkalarının acılarından para kazanmayı sevmiyorum.

Sanatçı, indirimli dövmeden elde edeceği parayı dükkanın önüne çiçek koymak ve Kraliçe'nin cenaze töreninin yapılacağı gün dükkanı kapatmak için kullanacağını söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU