Leonardo DiCaprio'nun aşk hayatı ve yaş farkı bulunan tüm yetişkin ilişkilerinin savunması

İnsanlar istedikleri herhangi bir kişiyle neden takılamasın? Neden gerçek aşk ihtimalinin önünü kesmeye çalışıyoruz?

47 yaşındaki aktör, yine magazin ve sosyal medya gündeminde (AFP)

Demek ki Leonardo DiCaprio ve kız arkadaşı Camila Morrone ayrıldı. Sırf Morrone 25, DiCaprio 47 yaşında diye (ve DiCaprio'nun önceki ilişkilerinden birkaçı, partneri çeyrek asrı gördüğünde tükendiği için) aktör internette linç edildi ve iftiraya uğradı.

Ancak o yanlış bir şey yapmadı. Çift 5 yıldır birlikteydi; bu, DiCaprio'nun Morrone'yle birkaç hafta ilgilenip sonra onu acımasızca kenara attığı bir "zamparalık" durumu değildi. Ve üzgünüm ama aşık olmadan bir ilişkiye o kadar uzun süre harcamazsın.

Ona "Hovarda Leo" yaftası yapıştırılsa da ilişki konusundaki özgeçmişine hızlıca bakılırsa genellikle uzun sürelilere yöneldiği görülür.

Süpermodel Gisele'le 5 yıl çıktı, Bar Refaeli'yle de bir o kadar sürdü. Pek de, azgın Leo kaçamaktan kaçamağa atlıyor denecek gibi değil.

Gerçekten özel bir şeyler olmasaydı kız arkadaşları onunla bu kadar uzun süre kalmazdı. Haksızlığa uğradılar demeye getirmek aşağılayıcı. Yerden yere vurulmadan istediğin kişiyle çıkabileceğin, modern, özgürleşmiş bir toplum değil miydik?

Camila'nın kendisi de Los Angeles Times'a verdiği röportajda şunları söyledi:

Ben sadece herkesin istediği kişiyle çıkabilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Ancak bunu dillendirmesine gerek bile olmamalı.

Doğrusunu söylemek gerekirse, konuyla ilgili mimlerin bazıları eğlenceliydi (ve haberler bugünlerde iç karartıcı, bu yüzden bu hikayenin neden yayıldığını anlayabiliyorum) ama bir o kadarı da alaycı ve acımasızdı. DiCaprio'ya "süper rahatsız edici" ve "hasta ve iğrenç bir adam" diyen tweetler vardı. Bu kabul edilebilir değil.

Ve farklı bir açıdan bakıldığında belki de Leo mağdurdur?

Tesadüfe bakın ki pek çok ilişkisi, sevgilileri 25 yaş civarına geldiğinde bocalıyor gibi görünüyor ama hiç kimse hepsinin onu terk ediyor olabileceğini düşündü mü?

20'li yaşların başındayken kendinden epey yaşlı bir adamı arzulamak gayet normaldir (veya benim zamanımda öyleydi). Yaşlı erkekler gerçekten çekici olabiliyor ama onlarla yuva kurmak?

21 yaşımdayken bir erkek arkadaşım olduğunu hatırlıyorum ve o benden 18 yaş büyüktü. Kesinlikle ona abayı yakmıştım ama birkaç yıl sonra (benden 4 yaş genç olan) kocam şans eseri hayatıma giriverince yaşlı adam terk edildi.

Kimbilir gerçekte Gisele Bündchen'le neler yaşandı; o şimdi kendisinden sadece üç yaş büyük olan 45 yaşındaki Tom Brady'le evli. Belki de Leo'nun kendisi için çok yaşlı olduğunu hissetmişti?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Leo'nun eski sevgililerinden Victoria's Secret mankeni Erin Heatherton'ın da 33 yaşında, yani kendisiyle aynı yaşta bir adamla nişanlandığı bildirildi.

DiCaprio, Blake Lively'le bir yıl çıktı ve şimdi Blake 35 yaşındayken kocişi Ryan Reynolds 45 yaşında. Belki de Blake 10 yıllık bir farkı kaldırabiliyordur, daha fazlasını değil...

Tamam, Leo'yu her zaman hoş bulmuşumdur ve bu benim muhakememi bulandırıyor olabilir ama gerçekten, onun bu şekilde harcanması fena halde haksızlık. Belki de Leo'nun kalbi çok kırılmıştır ve şimdi de tüm bu pis mimler üzerine geliyordur.

Benim açımdan, genellikle tercih ettiği kadınların yaşından ziyade, genellikle uzun ilişkilere girdiği gerçeği onun hakkında çok daha fazlasını söylüyor. Leo'nun aldığı ters tepki, özellikle hayati öneme sahip #MeToo hareketi ışığında anlaşılır gelebilir ama her ilişkinin nüansları olduğunu unutmamalıyız.

Londra'da boşanmış bir bankacı arkadaşım var, kendisi aşk piyasasında aktif ve iş arkadaşları dehşete düşeceği için kendinden genç bir kadınla asla çıkmayacağını söylüyor. Ne demek istediğini anlıyorum ama ilgimi çeken şu ki, kendinden genç erkeklerle çıkan kadınlar için durum çok farklı. Örneğin Demi Moore ve Ashton Kutcher'a bakın: Evlendiklerinde Demi, Ashton'dan 15 yaş büyüktü. Ayrıldılar ve Demi şimdi kendisinden 14 yaş küçük olan şef Daniel Humm'la çıkıyor.

Bir de sanatçı Sam Taylor-Johnson var. Kocası Aaron Taylor-Johnson'dan yaklaşık 23 yaş büyük. Çift (görünüşte) yıllardır mutlu bir evlilik sürdürüyor. Diyelim ki ayrıldılar ve Sam, başka bir delikanlıyla birlikte oldu; son günlerde sosyal medyada yayıldığını gördüğümüz gibi Leo'yu hedef alan türdeki mimleri yapmayı hiç kimse hayal etmez.

Hâlâ ikna olmadınız mı? Tamam: Brigitte Macron ve Emmanuel Macron arasındaki yaş farkını tersine çevirin. Fransa Cumhurbaşkanı'nın eşinden 25 yaş büyük olduğunu düşünün. Bu normal kabul edilir miydi? Sanmıyorum. Yine de Leo'yu hedef alan espri ve küçümseme sezonu açıldı.

Benim şahsi fikrim, başkalarının düşüncelerine tolerans göstererek onların da benzer şekilde bize karışmamasını sağlamalıyız. İnsanlar istedikleri herhangi bir kişiyle neden takılamasın? Neden gerçek aşk ihtimalinin önünü kesmeye çalışıyoruz?

Belki de 20'li yaşlarının başlarındaki birçok kadın 40'larında biriyle çıkmayı arzuluyor ancak şimdi bunun kabul edilemez olduğunu hissediyorlar. Halbuki bu kadınlar belki de kendilerinden daha yaşlı biriyle daha mutlu olacaktı. Ne de olsa, 2008'de Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yapılan araştırma, büyük bir yaş farkına sahip olmanın boşanma ihtimalini artırmadığını ortaya koydu.

Eğer Leo 20'li yaşlarının başında bir başka kadınla ilişkiye başlarsa, öyle denk gelirse, onların rahat bırakılması gerektiğine inanıyorum. Daha açık fikirli olmalıyız ve bu kadar yargılayıcı olmamalıyız. Sonuçta bana öyle geliyor ki, tıpkı geri kalan bizler gibi, basitçe bu zavallı adam da bir ruh eşi arıyor.

 

https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU