Trump finansal kaos haberlerine karşın kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı savundu

İnternet şirketinin 1 milyon dolardan fazla borcu olduğu bildirilmişti

Eski Başkan Trump, geçen yıl Twitter ve Facebook'ta hesaplarının kapatılması üzerine Truth Social'ı kurmuştu (Reuters)

Olası bir yasal sorun tehdidiyle karşı karşıya kalan Donald Trump, sosyal medya girişimi Truth Social'daki mali sorunlarla ilgili haberleri "Sahte Haber" diye niteleyerek reddetti.

Pazartesi günü eski başkan, Truth Social hesabında şunları paylaştı:

Yalan Haber Medyası, TRUTH'un ne kadar iyi gittiği karşısında yıkılmış durumda. Bu nedenle, tam da zamanında, Truth Social'ı eleştirmek ve aşağılamak için fazla mesai yapıyorlar.

Perşembe günü mali sorunla ilgili ilk haberi yapan Fox Business Network'te Truth Social ve ana şirketinin RightForge'a 1 milyon dolardan fazla borcu olduğu iddia edilmişti. İnernet altyapı şirketi RightForge, Truth Social'ı mahkemeye vermek ve uygulamayı çevrimdışı bırakmak zorunda kalabilir.

Konuya aşina kaynaklara dayanarak, RightForge'un en son mart ayında Truth Social'dan bir ödeme aldığına inanılıyordu. Bu noktada muhafazakar şirketin, Trump'ın "ifade özgürlüğü yanlısı" sosyal medya platformuna internet barındırma altyapısı sağlamak için imzaladığı sözleşmenin üzerinden yaklaşık 5 ay geçmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak RightForge'un bir sözcüsü Axios'a yaptığı açıklamada, şirketin Truth Social ve çatı şirketi Trump Medya ve Teknoloji Grubu'na (TMTG) "hizmet vermeye kararlı" olduğunu, ancak Truth Social'ın borçlandığı iddia edilen 1,6 milyon doları nasıl geri ödeyeceğinin belli olmadığını söyledi.

CEO Martin Avila'nın "Başından beri oradaydık, başkanı ve tüm çabalarını destekliyoruz, ifade özgürlüğü ve Amerikan fikirlerini temel alan bir internet oluşturma konusunda kararlıyız" dediği bildirildi. The Independent, RightForge'la temasa geçti ama henüz yanıt alamadı.

Bu yıl şubat ayında bir dizi teknik zorlukla piyasaya çıkan Truth Social'a yönelik konuşan Trump, zor durumdaki sosyal medya sitesinin bu ay Mar-a-Lago'da yapılan FBI aramasından beri "yüzde 550" daha iyi performans gösterdiğini ekledi. Trump'ın Florida'daki malikanesinde yapılan FBI araması, malikaneye yasa dışı yollarla götürüldüğü iddia edilen gizli belgeler üzerine Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturmayla bağlantılıydı.

Trump, "Aslında Washington DC'deki büyük silahların çoğu TRUTH'u durdurmak için savaşıyor ama başarılı olamayacaklar" diye yazdı.

Dış finans şirketinin, hatta neredeyse yürüyen ve nefes alan herkesin peşinden gidiyorlar, ancak bu işe yaramayacak.

Kendi ağını kurmadan önce, 6 Ocak'taki Kongre Binası ayaklanmasına giden süreçte seçimlere dair yalan bilgiler yaydığı gerekçesiyle Twitter'da kalıcı olarak yasaklanan Trump için bir başka aksilik de, ABD Patent ve Ticaret Markası Ofisi'nin geçen hafta Truth Social markasını tescillemeyi reddetmesiydi.

Forbes'un geçen ay bildirdiği üzere, planlanan bir birleşme öncesinde yaşanan olası bir usulsüzlükle ilgili federal bir soruşturmanın ortasındaki Trump'ın TMTG yönetim kurulunda artık oturamayabileceği öne sürülüyor. Bu arada ABD cep telefonu pazarının neredeyse yarısını oluşturan Android kullanıcıları da Truth Social'ı hâlâ kullanamıyor.

The Independent, Trump'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU