Instagram, "Anti-Instagram"ı kopyaladı

Platform, BeReal benzeri özelliğini test ediyor

2010'da yayımlanan Instagram, NFT'lere yer vermeye hazırlanıyor (Reuters)

Pek çok uygulamanın özelliğini bünyesine katan Instagram, bu sefer "Anti-Instagram" olarak bilinen BeReal'i kopyaladı.

Mobil uygulama geliştirici Alessandro Paluzzi'nin iki gün önce Twitter'da yaptığı paylaşımla ortaya çıkan bilgiye göre Instagram, her gün farklı bir zamanda kullanıcılara bildirim göndererek fotoğraf paylaşmasını hatırlatacak. Bunun için iki dakika verilecek.
 


Son dönemde popülerliği artan BeReal, kullanıcıların arkadaşlarıyla aynı anda fotoğraf paylaşmasını istiyor. Platform günde yalnızca bir defalığına iki dakika süre tanıyor. Fotoğraf çekme zamanının gelmesiyle ilgili bildirimin ardından ön ve arka kamera eşzamanlı devreye giriyor ve iki fotoğraf çekiliyor. Filtre olmayan uygulamada fotoğraflar doğal haliyle paylaşılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Instagram'ın "Candid Challenges" adını verdiği özellikte de aynı süreç mevcut.

Meta sözcüsü Christine Pai, CNN International'a yaptığı açıklamada özelliğin şu anda sadece kendilerinin test ettiğini ve kullanıcılara sunulmadığını bildirdi.

2019'un sonlarında piyasaya sürülen BeReal, bu yıl popüler oldu. Uygulama 43 milyonu aşkın kez indirimlerken, bu yüklemelerin 40 milyondan fazlası 2022'de gerçekleşti.

Instagram daha önce Snapchat'ten esinlenerek Hikayeler özelliğini devreye sokmuştu. Sosyal medya platformu, TikTok'un ardındansa Reels'i duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, CNN International, Webtekno

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU