Instagram, "TikTok özentiliğiyle" suçlanınca geri adım attı

Kylie Jenner ve Kim Kardashian da platformu eleştirmişti

Instagram, tepki toplayan özelliklerin yerine yenilerinin geleceğini duyururken, bu çalışmalara dair bilgi paylaşmadı (Reuters)

Instagram, TikTok'a özendiği gerekçesiyle eleştiri topladığı bazı yeni özellikleriyle ilgili değişikliğe gideceğini duyurdu.

Instagram CEO'su Adam Mosseri, perşembe günü yaptığı açıklamada "Risk aldığımız için memnunum. Eğer arada bir başarısız olmazsak, yeteri kadar büyük ya da cesur düşünmüyoruz demektir. Fakat kesinlikle büyük bir geri adım atıp kendimizi toparlamamız lazım. Birçok şey öğrendik. Yeni bir fikirle geleceğiz" dedi.

Meta'nın çatısı altındaki sosyal medya platformu, geçen hafta getirdiği yeni özelliklerle kullanıcılardan tepki toplamıştı.

Platform, yeni bir algoritma hazırlamış ve kullanıcılara takip etmedikleri içerikleri de bir öneri sistemi içinde sunmaya başlamıştı. Ayrıca uygulamanın ana sayfasındaki videolar tam ekranda görüntülenebilir hale gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Instagram'dan yapılan açıklamada, önerilen içerik sayısının ciddi şekilde azaltılacağı, algoritmanın geliştirileceği, tam ekran özelliğinin de kaldırılacağı belirtildi.

Yıllardır fotoğraf paylaşımı özelliğiyle ünlenen platformun son dönemde video içeriklere yönelmesi, Instagram'ın rakibi TikTok'a benzediği eleştirilerini de getirmişti.

Instagram'a tepkiler, 24 yaşındaki Kylie Jenner ve 41 yaşındaki ablası Kim Kardashian'ın eleştirileriyle de gündem olmuştu.

Jenner ve Kardashian, pazartesi günü @illumitati adlı bir hesabın "Instagram'ı yeniden Instagram yapın. TikTok olmaktan vazgeçin. Sadece arkadaşlarımın şirin fotoğraflarını görmek istiyorum" gönderisini paylaşmıştı. 

Mosseri ise salı günü hesabından paylaştığı gönderide, platformun zaman içinde video içeriğe daha da fazla yöneleceğini söylemişti. Instagram CEO'su, daha sonra Jenner ve Kardashian'ın eleştirisinden haberdar olmadan bu gönderiyi paylaştığını savunmuştu.

Jenner, 361 milyon takipçiyle platformun en çok takipçi sayısına sahip üçüncü kullanıcısı. 326 milyon takipçiye sahip Kardashian ise 7'inci sırada. Birinci sıra, 471 milyon takipçiyle futbolcu Cristiano Ronaldo'ya ait.



Independent Türkçe, Guardian, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU