CIA'in eski Başkanı Hayden, Cumhuriyetçi Parti'nin terör gruplarından "daha tehlikeli ve nihilist" olduğuna katıldığını açıkladı

Michael Hayden eski ABD Başkanı Donald Trump'ı ve MAGA destekçilerini şiddetle eleştiriyor

6 Ocak 2022'de Donald Trump destekçileri ABD Kongre Binası'nı basmıştı (AP)

Eski CIA Başkanı General Michael Hayden, mevcut Cumhuriyetçi Parti'den daha nihilist ya da tehlikeli bir siyasi güç olmadığı görüşüne katıldığını söyledi.

George W. Bush'un başkanlığının son yıllarında 2006'dan 2009'a kadar ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na başkanlık eden General Hayden, Financial Times muhabiri Edward Luce'un attığı bir tweet'e cevap olarak bu açıklamayı yaptı.

12 Ağustos'ta Luce, "Kariyerim boyunca dünyanın dört bir yanında aşırıcılık ve şiddet içeren ideolojiler hakkında haberler yaptım. Günümüz Cumhuriyetçilerinden daha nihilist, tehlikeli ve aşağılık bir siyasi güce hiç rastlamadım. Hiçbir şey yanına yaklaşamaz" yazan bir tweet attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perşembe günü General Hayden, "Katılıyorum. Ve ben de CIA Başkanı'ydım" diye yanıtladı.

General Hayden, eski Başkan Donald Trump ve destekçilerini şiddetle eleştiriyor.

Ayrıca sosyal medyada MAGA (Amerikayı Yeniden Harika Yap) hayranlarıyla da uğraşıyor ve onları eleştiren mimleri retweetliyor.

General Hayden ayrıca Ulusal Güvenlik Ajansı başkanlığı ve ulusal istihbarat başkan yardımcılığı görevlerini de yürüttü.

2014'te Kaliforniya senatörü Dianne Feinstein tarafından CIA'in sorgulama teknikleri hakkında Kongre'ye yalan söylemekle suçlandı. Ama General Hayden bu iddiaları reddetti.
 


Bu ay Federal Soruşturma Bürosu ajanları, eski başkanın Beyaz Saray'dan yanında götürdüğü bildirilen "gizli nükleer belgeler" ile ilgili olarak Trump'ın Florida eyaletinin Palm Beach kentindeki konutunda saatler süren aramalar yaptı.
 


Baskının ardından başkanlık tarihçisi Michael Beschloss attığı bir tweet'te Sovyetler Birliği adına casusluk yapmaktan suçlu bulunan Amerikalı Julius ve Ethel Rosenberg'in "ABD'nin nükleer sırlarını Moskova'ya vermekten suçlu bulunduklarını ve Haziran 1953'te idam edildiklerini" söyledi.

General Hayden bir tweet'te "Kulağa doğru geliyor" diye yanıt verdi.

2020'de Başkan Joe Biden'ı destekleyen Hayden, Trump'ı "gerçekleri umursamayan" bir lider olarak tanımlamıştı. Eski istihbarat başkanı aşı olmayanları ve Trump'ı sertçe eleştiren paylaşımları sık sık retweetliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU