Flört uygulamalarını kullananlarda seks bağımlılığı ve depresyon riskinin daha yüksek olduğu belirlendi

Araştırmada poliamori gibi diğer ilişki türleri dikkate alınmadı

(Unsplash)

İtalya'daki Roma Üniversitesi'nde görev yapan psikolog Giacomo Ciocca'nın yönettiği araştırma ekibi, flört uygulaması kullanımıyla hiperseksüel eğilimlere sahip olma ve depresyon belirtilerini deneyimleme arasındaki ilişkiyi inceledi.

1 Temmuz'da hakemli bilimsel dergi Sexes'ta yayımlanan bulgular, bu uygulamaları kullanan kişilerin seks bağımlılığı ve depresyon riskinin daha yüksek olduğunu gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilim insanları araştırma için, internet üzerinden bin İtalyanla görüştü. 18'le 60 yaş arasındaki katılımcılarda ciddi akıl sağlığı sorunları yoktu.

Katılımcılar ilişki durumları ve cinsel yönelimleri hakkında sorular içeren bir anketi tamamladı. Katılımcılara herhangi bir flört uygulaması kullanıp kullanmadıkları soruldu.

Bu kişiler ayrıca depresyon belirtileri ve hiperseksüaliteyi ölçen testleri de doldurdu. Katılımcıların yaklaşık yüzde 12'si, uygulamaları kullandığını belirtti.

Uygulamayı kullananlar ve kullanmayanların verilerini karşılaştıran araştırmacılar, çarpıcı bulgular elde etti.

Flört uygulaması kullanıcılarında hiperseksüellik ve depresyon belirtilerinin daha fazla olduğu belirlendi.

Bulgular ayrıca seks bağımlılığıyla ya da depresyonla mücadele eden bazı kişilerin, flört uygulamalarını başa çıkma mekanizması olarak kullandığını gösterdi.

Araştırma ekibi, bulguların flört uygulaması kullanımıyla hiperseksüellik ve depresyon arasında güçlü ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Öte yandan Ciocca ve ekibi, çalışmanın bazı sınırlamaları olduğunu vurguladı. Zira araştırmada poliamori (birden fazla kişyie aşık olmak) gibi diğer ilişki türleri dikkate alınmazken, katılımcılarda kadın sayısı daha fazlaydı.

 

Independent Türkçe, PsyPost, Cosmopolitan

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU