Erdoğan’dan İstanbul ve Ankara açıklaması: Bu seçimleri oy oranlarımız gerilediği için değil, rakiplerimizin tamamı karşımızda birleştiği için kaybedildiği bir gerçektir

Erdoğan iki büyük şehrin başkanlıklarını kaybetmelerine rağmen meclislerini kazandıklarını vurguladı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Ankara’da AK Parti’nin kaybetmesine ilişkin, “Bu şehirlerdeki seçimleri oy oranlarımız gerilediği için değil, rakiplerimizin tamamı karşımızda birleştiği için kaybedildiği bir gerçektir” dedi.

Erdoğan, “AK Parti Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu.

“Ülkemizin en büyük iki şehrinin, başkanlık nezdinde kaybedilmiş olmasından üzüntü duyuyorum” diyen Erdoğan, “Seçimi kaybettik demiyorum sadece başkanlık nezdinde diyordum. Çünkü meclislerini biz kazandık. Bunu iyi anlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“Bir belediye dediğiniz zaman olay sadece başkan değildir” açıklamasında bulunan Erdoğan, “Meclis’tir Meclis. Meclis’i bir kenara koyamazsın. Meclis ile beraber eğer güçlüyseniz o belediyede gücünüz çok daha farklı olur” diye konuştu.

Erdoğan seçimlerin kaybedilmesine ilişkin, “Bu şehirlerdeki seçimleri oy oranlarımız gerilediği için değil, rakiplerimizin tamamı karşımızda birleştiği için kaybedildiği bir gerçektir. Kayıplarımızı ilk fırsatta telafi etmekte kararlıyız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU