DSÖ Direktörü Ghebreyesus, Bill Gates'in "bir sonraki pandemiyle" ilgili yeni kitabını övdü

Teknoloji milyarderinin adı, pek çok komplo teorisinde geçiyor

Tedros Adhanom Ghebreyesus ve Bill Gates 2018'de Londra'da görüş alışverişi yapmıştı (Twitter/@DrTedros)

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Bill Gates'in yeni kitabını övdü.

Ghebreyesus iki gün önce attığı tweet'te, Gates'in How to Prevent the Next Pandemic (Bir Sonraki Pandemi Nasıl Önlenir) adlı kitabını elinde tuttuğu bir fotoğraf paylaştı.
 


57 yaşındaki Etiyopyalı, şu mesajı yazdı:

Yeni kitabının bir kopyasını gönderdiğin için teşekkür ederim Bill Gates. Bir sonraki pandemiyi önlemek için hızlı ve adil sağlık çözümleri sunabilmemiz içiz Kovid-19'da aldığımız derslere göre hareket etmemiz ve yenilik yapmamız gerektiğine tamamen katılıyorum.

Ghebreyesus, mesajına Gates Vakfı'nın hesabını da etiketledi.

Teknoloji milyarderi Gates, 3 Mayıs'ta raflardaki yerini almaya hazırlanan kitaptaki fikirlerine Kanada'nın Vancouver kentinde düzenlenen TED2022 konferansında yaptığı konuşmada yer vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gates, Küresel Epidemiye Müdahale ve Seferberlik (Global Epidemic Response and Mobilization - GERM) adını verdiği acil müdahale ekibi fikrini açıklamıştı. DSÖ'nün koordine ettiği 3 bin doktor, epidemiyolog, diplomat, politika ve iletişim uzmanından oluşan bir ekibin kurulmasını önermişti.

Pandemilerde hızlı hareket etmenin önemine dikkat çeken Microsoft'un kurucusu, GERM'ün ölümcül salgınlara dönüşme potansiyeline sahip hastalıkların tedavisinde yerel sağlık birimlerine yardım edeceğini söylemişti.

Gates, Kovid-19 pandemisinin ilk 100 günde durdurulması halinde hayatını kaybedenlerin yüzde 98'inin kurtarılmış olabileceğini açıklamıştı:

Ucuz olmayacak ama hayatlar kurtaracak. Zengin devletlerin önerimi desteklemek için adım atmasını umuyorum.

DSÖ'nün en büyük maddi destekçilerinden biri konumundaki Gates Vakfı aşı çalışmalarına yaptığı katkıyla da biliniyor. Bill Gates'in adı bu yüzden pek çok komplo teorisinde geçiyor. Bunlar arasında Gates'in, Kovid-19 pandemisini insanları kontrol etmek için çıkardığı, maddi kazanç elde etmek istediği ve aşıları kullanarak insanları takip etmesini sağlayacak mikroçipleri vücuda yerleştirdiği gibi iddialar var.

 

Independent Türkçe, RT, Vancouver Sun

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU