Kremlin: Ukrayna'nın Buça kentiyle ilgili herhangi bir suçlamayı kabul etmiyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Savunma Bakanlığımızın uzmanları, görüntülerin sahte olduğuna dair belirtileri tespit etti" diye konuştu

Fotoğraf: AFP

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da güncel konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski'nin nükleer silahı kendi topraklarında yerleştirmeye hazır oldukları yönünde açıklama yaptığına dikkati çeken Peskov, "Elbette, önerilen eylemler, kıtadaki gerginliğin ileride artmasına yol açabilir. Polonya yönetiminin savaşçı ve Rus karşıtı çizgisi derin endişeleri uyandırıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Buça kenti konusu en üst düzeyde görüşülmesi gerekiyor"

Ukrayna'nın Buça kentinde çekilen görüntüleri değerlendiren Peskov, burada sivillerin öldürüldüğüne dair bilgilerin sorgulanması gerektiğini savundu.

Peskov, "Gördüğümüz görüntülere güvenmemek lazım. Savunma Bakanlığımızın uzmanları, görüntülerin sahte olduğuna dair belirtileri tespit etti" şeklinde konuştu.

Ülke liderlerinin Buça'daki durumla ilgili yeterince kanıt olmadan açıklama yapma konusunda acele etmemesi ve çeşitli kaynaklardan bilgi talebinde bulunması gerektiğini vurgulayan Peskov, "Herhangi bir suçlamayı kesinlikle reddediyoruz. Ayrıca, bu konunun en üst düzeyde görüşülmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) görüşmeye teklif ettiklerini aktaran Peskov, ancak bu teklifin engellendiğini söyledi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

Lavrov'dan "Buça" açıklaması: Fotoğraflar kurmaca, Batı ve Ukrayna'nın yalan haber saldırısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Buça'daki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın gerçekleştirdiği "idda edilen" katliamın Ukrayna'nın "yalan haber saldırısı" olduğunu savunan Lavrov,  sözkonusu iddiaların Moskova'yı baltalamak için ortaya atıldığını açıkladı.

TASS Haber Ajansı'nda yer alan açıklamada Lavrov, cesetlerin oraya "yerleştirildiğini" ve bu cesetlere ait "kurmaca" fotoğrafların da Batılı ülkeler ve Ukrayna tarafından sosyal medya üzerinden yayıldığını söyledi.

 

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU