Numan Kurtulmuş: Milletimiz hizmetlerin kıymetini bildiğini 2023'te ve 2024'te gösterecek

“Muhalefet olabilirsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil misiniz? Bir gün de yapılan bir işe, 'Ne güzel, Türkiye'de güzel şeyler oluyor.' diye sevinin”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Batman’da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu / Fotoğraf: Twitter @72akpartibatman

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "İnşallah eğer şartlar gerektirirse Putin ile Zelenski arasındaki görüşmelerin yapılmasında da Türkiye kolaylaştırıcı bir rol oynayacaktır ve ümit ediyoruz ki bu görüşme de İstanbul'da gerçekleştirilecektir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurtulmuş, Batman'daki temasları kapsamında Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, kentin hem sorunlarını dinlediğini hem de bunları tek tek kaydettiğini söyledi.

Batman'da yürütülen projeleri takip edeceğini, AK Parti'nin kentte yapılması için söz verdiği ve yapmadığı hiçbir şeyin bulunmadığını ifade eden Kurtulmuş, verilen sözlerin hepsinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye'de çok şeyin yapıldığına işaret eden Kurtulmuş, şunları ifade etti:

Hangi kardeşimize mikrofonu versem, sabaha kadar yapılanları anlatacak bilgisi ve birikimi var. Ama üzüldüğüm şu, Türkiye'de maalesef ne yaparsanız hemen olumsuzluk oluşturmaya çalıştılar. Yapılan işlerin hiçbirisinden memnun olmayan ve hep birtakım olumsuz algılarla güzellikleri örtmeye, karartmaya kalkışan maalesef adına muhalefet dahi diyemeyeceğimiz bir güruh var. Çanakkale Köprüsü yapılıyor. Avrupa'dan insanlar Çanakkale Köprüsü'nden geçmek için 2 gündür izin alıyor, köprüden geçiyor. Dünyanın her yerinden Çanakkale Köprüsü ile ilgili övgüler geliyor. Hem sembolik değeri hem mühendislik harikası olması dolayısıyla herkes fevkalade güzel övgüler söylüyor, hakkı teslim ediyorlar. Bir gün sevinin. Muhalefet olabilirsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil misiniz? Bir gün de yapılan bir işe, 'Ne güzel, Türkiye'de güzel şeyler oluyor.' diye sevinin. Hemen köprünün açılışı biter bitmez, sosyal medyayı da kullanarak olumsuz bir algıyla o güzelliğin üstünü ötmeye çalışıyorlar. Kendileri bilir. Millet yapılan hizmetleri görüyor. İnşallah bu hizmetlerin kıymetini bildiğini 2023'te ve 2024'te Allah'ın izniyle gösterecek

"Putin ile Zelenski arasındaki görüşmelerin yapılmasında da Türkiye kolaylaştırıcı rol oynayacaktır"

"Millete tepeden bakan devlet olmaz. Yeniden güçlü bir Türkiye'nin en önemli vasıflarından biri devlet millet kaynaşması. Biz işlerimizi, meselelerimizi demokrasi, istişare içerisinde, milletimizin kararlılığıyla çözeriz" ifadelerini kullanan Kurtulmuş, AK Parti'nin tezleri, görüşleri ve hedeflerinin, "Bir ayağı yeniden güçlü bir Türkiye, diğer ayağı ise adil ve hakkaniyetli bir dünyanın kurulması" olduğunu bildirdi.

Kurtulmuş, "Buna inanmasanız 'Dünya beşten büyüktür' diyemezsiniz. Dünya beşten büyüktür demek kolay gibi geliyor, söylendiği zaman. Ama Sayın Cumhurbaşkanı'mız Birleşmiş Milletler kürsüsünde neredeyse son yıllarda hep bunu tekrarlıyor. O konuşmayı yaptığında lütfen şöyle böyle bir salona bakın. O emperyalist ülkelerin temsilcilerinin suratı on karış asılıyor, bozuluyorlar. Mazlum milletlerin temsilcilerinin yüzünde güller açıyor" diye konuştu.

Yeni, adil ve hakkaniyetli bir dünya kurma düşüncesinin önemine işaret eden Kurtulmuş, "Eğer böyle düşünmeseniz Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması için, barışı tesis etmek üzere adımlarımızı atmaz, barışı kolaylaştıracak bir fonksiyonu icat edemezsiniz. Türkiye'den başka hiçbir ülkenin bu anlamda barışı kolaylaştıracak bir fonksiyonu olmuyor. Neden? Çünkü biz her meselenin hakkaniyetli bir şekilde rıza ve müzakere ile çözülmesine inanan bir siyasi harekatız" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul'da bir araya gelmesini hatırlatan Kurtulmuş, masada olumlu yaklaşımlar ortaya çıktığını gördüklerini aktardı.

Kurtulmuş, "İnşallah eğer şartlar gerektirirse Putin ile Zelenski arasındaki görüşmelerin yapılmasında da Türkiye kolaylaştırıcı bir rol oynayacaktır ve ümit ediyoruz ki bu görüşme de İstanbul'da gerçekleştirilecek" dedi.

 

AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU