Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Babacan’a FETÖ soruşturmasını yazdı: Ayıp büyümeden bitirildi

Gazeteci Mehmet Ocaktan, tüm muhalefetin FETÖ ve PKK destekçisi olduğuna yönelik söylemin seçmende bir karşılığının olmadığını vurgulayarak, parti kurma hazırlıkları yapan Babacan'a yönelik başlatılan soruşturmayı "ayıp" olarak nitelendirdi

Ali Babacan / Fotoğraf: Reuters

Karar Gazetesi Yazarı Mehmet Ocaktan bugünkü köşesinde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün desteğiyle yeni bir siyasi parti kurma hazırlıkları yapan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’a yönelik başlatılan “FETÖ soruşturmasına değindi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasının “beka tehlikesi” ve muhalefetin tamamının FETÖ ve PKK destekçisi olduğu söylemi üzerine kurulduğunu hatırlatan Ocaktan, seçmenin buna ikna olmadığını ve iddiaları inandırıcı bulmadığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genelkurmay Başkanı'nın boynuna ip takan darbeci generalin kardeşi ödüllendiriliyor

Ocaktan, “Evet bu ülke, 15 Temmuz’da ciddi bir FETÖ felaketinin eşiğinden döndü ve büyük acılar yaşadı. 30-40 yıldır da PKK terörünün yarattığı acıları yaşıyoruz, bu bir gerçek. Dolayısıyla, toplumun terör örgütleriyle mücadelenin sürdürülmesi konusunda en küçük bir tereddüdü yok” diyen Ocaktan, “Neredeyse Bank Asya’nın önünden geçenlerin bile cezalandırıldığı bir süreçte, mesela genelkurmay başkanının boynuna ip takan darbeci generalin kardeşinin devletin üst kademelerinde görevlendirilerek ödüllendirilmesi izaha muhtaç bir durum olarak ortada duruyor. Aynı şekilde iş dünyasından siyasete kadar pek çok kişi ile ilgili ‘korunma’ algısı ne yazık ki sürecin inandırıcılığını zedelemektedir.” ifadelerini kullandı.

“Hal böyleyken, eğer seçim öncesi çıkıp millete muhalefet partilerini terör örgütlerinin desteklediğini söylerseniz, kusura bakmayın ama bu söylemin inandırıcılığı olmaz” diyen Mehmet Ocaktan “Lütfen seçmene biraz kulak verir misiniz?” başlıklı yazısında şunları söyledi:

Cumhur İttifakı sandıkta verilen mesajı almak niyetinde değil

 

Ancak son günlerde yaşananlar gösteriyor ki, Cumhur İttifakı sandıkta verilen mesajı pek almak niyetinde değil. Maalesef hala muhalefete ve muhalif olma karakteri taşıyanlara karşı “FETÖ’cü-PKK’cı” şablonunun kullanılıyor olması, sandıktaki mesajın anlaşılmadığı yönündeki kanaati güçlendiriyor. Mesela, Ali Babacan’ın parti kuracağına ilişkin haberlerin medyaya yansımasından hemen sonra Ankara Cumhuriyet Savcılığının, Babacan’ın bakanlığı dönemindeki Hazine Müsteşarlığı çalışanlarını, ‘bilgilerine başvurmak üzere’ ifadeye çağırması manidardır. Neyse ki savcılık dosyayı kapattı ve ayıp büyümeden bitirilmiş oldu. Bu tür ayıplar, nasıl bir aklın ürünüdür doğrusu anlamak mümkün değil. Kaldı ki bu tür itibarsızlaştırma girişimlerinin millet nezdinde hiçbir karşılığı yok, bunun en net göstergesi 31 Mart seçimleridir. Bir gerçeği hepimiz görmeliyiz ki, toplumun hafızası ayrışmayı ve kutuplaşmayı derinleştirecek bütün söylemlere kapalıdır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU