Bahreyn, peçeli bir kadını içeri almayan Hint restoranını kapattı

Restoran özür dileyerek ilgili vardiya müdürünün görevden uzaklaştırıldığını duyurdu

(Instagram / lanternsbahrain)

Basında yer alan haberlere göre Bahreyn'deki bir Hint restoranı, iddiaya göre peçe takan bir kadını içeri almadığı için yetkililer tarafından kapatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahreyn'in Adliya bölgesindeki Lantern adlı restoranın vardiya müdürünün peçeli kadını içeri almadığı bildirildi. Müessese, bu yüzden sosyal medya üzerinden özür paylaşımında bulundu.

Gulf News'in haberine göre vardiya müdürü açığa alındı.

The Daily Tribune News of Bahrain ise Bahreyn Turizm ve Fuar Otoritesi'nin de soruşturma başlattığını ve tüm turistik işletmelerden her türlü ayrımcı uygulamadan kaçınmalarını istediğini bildirdi.

Yetkililer, "Özellikle ulusal kimlikleri yüzünden birilerine ayrımcılık yapılan tüm eylemleri reddediyoruz" dedi.

Kuruluş, "turistik işletmelerle" ilgili 1986 tarihli 15 numaralı kanun hükmünde kararname uyarınca restoranı kapatmaya yönelik adımların atıldığını da ekledi.

Bu esnada restoran ise "hata" nedeniyle pişmanlık duyduğunu belirten özrü sosyal medyada paylaştı.
 


Restoranın Instagram'dan yaptığı açıklamada şöyle dendi:

Güzel Bahreyn krallığındaki tüm uluslara hizmet verdiğimiz 35 yılı aşkın süre boyunca yaptığımız gibi herkesi Lanterns'ta hoş karşılıyoruz. Lanterns herkesin ailesiyle birlikte gelip keyfine bakabileceği ve kendini evinde hissedebileceği bir yerdir. Bu olayda, bizim kim olduğumuzu temsil etmediği için şu anda açığa alınan bir yönetici hata yaptı.

Açıklama, "İyi niyet göstergesi olarak tüm Bahreynli müşterilerimizi ikram edeceğimiz yiyecekleri tatmak için 29 Mart Salı günü Lanterns'a davet ediyoruz" diye devam etti.

Olay, bir Hint mahkemesinin eğitim kurumlarının içinde başörtüsü yasağını onaylarken, bu örtünün İslami pratikler çerçevesinde zorunlu olmadığı savını sürdürdüğü dönemde meydana geldi. Karar, bir grup genç Müslüman kadının sınıfta başörtüsü takma hakkı için kampanya yürüttüğü, bu kampanyanın da Hindistan'ın güneyindeki Karnataka eyaletinin yönetimiyle aralarında uzun ve sancılı bir açmaza sebep olduğu bağlamda alınmıştı.

Bu haber, 29 Mart 2022'de restoranın vardiya müdürünün Hintli olduğuna dair ifadenin kaldırılmasıyla değiştirildi. Bu iddia daha önceki haberlerde yer almış olsa da restorana alınmadığı öne sürülen kadının arkadaşı, vardiya müdürünün Hintli değil Britanyalı olduğunu belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU