Karamollaoğlu: Kucaklaşan Türkiye’yi birlikte inşa etmek mecburiyetindeyiz

“Düşüncelerimiz, farklı olsa da bir masa etrafında oturabildiğimiz gün aşamayacağımız hiçbir sorun kalmayacaktır”

Fotoğraf: Twitter / Saadet Partisi

Saadet Partisi, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde Necmettin Erbakan'ı anma toplantısı düzenledi. Anma programının sloganı “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” olarak belirlendi.

Etkinliğe Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Genel başkanların yanı sıra partilerin il başkanları da törende bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karamollaoğlu törende özetle şu ifadeleri kullandı:

Adalet, bir gömleğin adeta ilk düğmesi gibidir. O yanlış iliklendiği takdirde diğer tüm işler yanlış gidecektir. Ne yazık ki bugün böyle bir durumla karşı karşıyayız. Şimdi Ukrayna’da yeni bir savaş patlak verdi. Unutmayalım, savaşın ilk kaybedenleri hep çocuklar olmuştur. Yeryüzündeki savaş ve çatışmalardan dolayı 82 milyon insan mülteci durumuna düştü. Emperyalist hırslar nedeniyle, parklarda oynaması gereken çocuklar, Ege’de, Akdeniz’de şişme botların üzerinde can veriyorlar.

Yaşanabilir bir Türkiye, yeni, adil bir dünya Erbakan hocamızın esas kast ettiği hedeflerdi. Biz de bugün onun çizdiği yolda yürüyoruz. Onun mücadelesini referans olarak alıyoruz. Bu güzel imkan ve kaynakların bir avuç yandaşa aktarılmasına rıza gösteremiyoruz.

Hepimiz bu ülkenin insanıyız. Dertlerimizi, sıkıntılarımızı birlikte çözmek mecburiyetindeyiz. Kutuplaşan değil, kucaklaşan bir Türkiye’yi birlikte inşa etmek mecburiyetindeyiz. Partilerimiz, düşüncelerimiz, çözüm yollarımız farklı olsa da birbirimizle konuşabildiğimiz ve bir masa etrafında oturabildiğimiz gün aşamayacağımız hiçbir sorun kalmayacaktır.

Kılıçdaroğlu: Helalleşme, bağımsız ve tarafız yargı yoluyla hesap sormayı engellemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı konuşmada "helalleşme" çağrısını hatırlatarak şunları söyledi:

“Helalleşme” çağrımı ilk olarak geçen yıl düzenlenen Merhum Erbakan’ı anma toplantısında dile getirmiştim. O gün “Tüm kırgınlıkları ve acıları gidermeliyiz... Bütün bir geçmişi bir yana bırakarak helalleşmeliyiz” demiştim. Grup toplantısında detaylandırdığım “Helalleşme” çağrısını ilk ifade ettiğim yerin, Merhum Erbakan için düzenlenen bir anma toplantısında olmasının memnuniyeti içindeyim.

"Benim için helalleşme hep birlikte, hep beraber yeni bir gelecek inşa edebileceğimize yönelik inancımın tezahürüdür" diyen CHP lideri, şöyle devam etti:

Ancak helalleşme, nerede bir kötülük var ise o kötülüğü yaratanlardan ya da tüyü bitmemiş yetimin hakkına ve beytülmale el uzatanlardan, bağımsız ve tarafsız yargı yoluyla hesap sormayı engellemez.  Çünkü helalleşme, “Kimseye kin tutmamaktır” ama haksızlıklar karşısında da dilsiz şeytan olmamaktır. Bunu başardığımızda, ki başaracağız, devletimiz adil olacak ve bu adil devletin yurttaşları ve bu adil devletin tüm muhacirleri insanca yaşayacaktır.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan programları nedeniyle katılamazken; İYİ Parti’yi temsilen Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır ve Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, DEVA Partisi’ni temsilen de Genel Sekreter Medeni Yılmaz katıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU