AFP: Erdoğan, 2023 öncesinde Türkiye'nin çekimser gençliğine yaranmaya çalışıyor

"Gelecekle ilgili karamsarım"

AFP'nin haberinde, oy kullanabilecek yaklaşık 7 milyonluk genç nüfusun farklı siyasi-kültürel yapıları içerdiği ve tek bir blok olarak düşünülmemesi gerektiği vurgulandı (AFP)

Fransız haber ajansı AFP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde Z kuşağına hitap etme çalışmalarını haberleştirdi.

"Erdoğan, 2023 öncesinde Türkiye'nin çekimser gençliğine yaranmaya çalışıyor" başlığını taşıyan haberde, Cumhurbaşkanı'nın 2023'te düzenlenmesi planlanan genel seçimlerde zafer kazanabilmesini sağlayacak önemli unsurlardan birinin Z kuşağının desteğini alması olduğu belirtildi.

AFP'ye konuşan tıp öğrencisi Yusuf Ziya Güler, tüm siyasi partilere şüpheyle yaklaştığını söyleyerek "Gelecekle ilgili karamsarım" dedi.

20 yaşındaki Güler, "Biz öngörülemez bir ülkeyiz. Mezun olduğumda neler yaşanacağını geçtim, 5 ay sonra bile neler olacağını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde ABD'nin saygın eğitim kurumlarından Stanford Üniversitesi'ndeki Türkiye programının yardımcı direktörü Ayça Alemdaroğlu'nun, "Bugünkü zorlu ekonomik durum, iktidarın sağlayabilecekleriyle gençlerin istekleri arasındaki uçurumu sadece daha da büyütecek" görüşlerine de yer verildi.

İktidarın gençlere ulaşmak için etkinlik ve konuşmalar düzenlediğinin belirtildiği haberde, Ankara'daki Başkent Millet Bahçesi'nde 16-21 Kasım'da düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde, Cumhurbaşkanı'nın "Gelecek seçimlerin anahtarı bu ya da şu parti değil gençlerimizdir" sözleri de alıntılandı.

Haberde Eylül 2021'de öncelikle TikTok'ta daha sonra da diğer sosyal medya platformlarında gündeme gelen "XYZ Sosyal" adlı hesaba ve muhalefetin bunun AKP'nin Z kuşağına erişmek için kullandığı bir strateji olduğu eleştirilerine de yer verildi.

AK Parti Çarşamba Gençlik Kolları Başkanı Abdulsamet Semiz ise iktidarın gençlerle teması kaybettiğine yönelik eleştirileri reddederek "Gençlerin AKP'den uzaklaştığını söylüyorlar ama böyle bir şey yok. Bunlar yalan. AK Parti en çok gençlere önem veriyor" ifadelerini kullandı.

Haberde anket şirketi Türkiye Raporu'nun bir çalışması da paylaşıldı. 81 ildeki 3 bin gençle düzenlenen ankette katılımcıların yüzde 58'i gelecekte daha iyi bir toplum inşa etmek için herhangi bir partiye katılmayı düşünmediğini söylemişti.



Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU