Yeni Şafak yazarı: İmtiyazlılar ve garibanlar diye ayrım yapılabilir mi

"Bir giysi kutusunun yanına park edilen 15 yaşındaki bir otomobil çekiciler tarafından çekiliyor… Aynı cadde üzerinde birkaç milyon liralık araçlara dokunulmuyorsa, burada iyi niyet yoktur"

Fotoğraf: YouTube

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, bir esnafın Türkiye’deki yaşam şartlarından ettiği şikayeti köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk, bugünkü köşe yazısında berberi ile yaşadığı anısını şöyle anlattı:

2022’nin ilk gününde 16 yıllık berberime gittim. Öğleden sonra saat 15.00’te buluştuk. Kuaför salonu boştu. Ortalık tenhaydı. Tepecik yolu her günkünden daha sakindi.

Berber koltuğuna oturduğumda, mutat üzere, hal hatır sorduk. İlk kez biraz sitem, biraz öfke ile söze girdi, “Yetişemiyorum. Yoruluyorum. Haksızlığa tahammül edemiyorum” diye başladı. Fahiş fiyatlardan yakındı. Çocukların eğitim masraflarının arttığını söyledi. Sonra da, “Aracımı 10 yıldır zaman zaman park ettiğim yerden çektiler” dedi. “Niye çektiniz diye sorduğumda, ‘Giysi kutusunun yanına park ettiğin için’ diye cevap verdiler. Aslında boş olduğunda hep oraya park ediyordum. Hiç çekilmiyordu. Şimdi ne değişti de çektiler” diye sordu. “Aracın muayenesini de yaptırmayacağım, sigortasını da… Cezaları da ödemeyeceğim. Ne olacaksa olsun artık” diye saydırmaya devam etti.

“Sen iyi bir vatandaşsın. Öfkelenme” diyecek oldum. Bana da bir ağız dolusu laf söyledi. Sonra da “Güçleri garibana yetiyor” diye acı bir ifade kullandı. Sakinleşsin diye bir süre “umut” cümleleri kurdum. Sonra da “Olur böyle şeyler pandemi süreci hepimizi gerdi. Bir yanlışlık olmuştur” diyerek toparlamaya çalıştım.

“Ama ne öfkesi dindi ne sakinleşti. Aslın da haksız da sayılmazdı” diyen Öztürk, şunları yazdı:

Evet, çünkü bir giysi kutusunun yanına park edilen 15 yaşındaki bir otomobil çekiciler tarafından çekiliyor… Aynı cadde üzerinde birkaç milyon liralık araçlara dokunulmuyorsa, burada iyi niyet yoktur. İnanmayacaksınız ama, berberden çıktığımda o giysi kutusunun önünde siyah bir Alman otomobili park etmiş haldeydi.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU