ABD'de yeni doğan 5 yavru çita canlı web yayınıyla tüm dünyadan 7/24 izlenebiliyor

"İzleyicilerin tehdit altındaki bu türle daha derin bir bağ kurmasını umuyoruz"

Afrika'da ve İran'ın bazı bölgelerinde olmak üzere yaban hayatında yaklaşık 7 bin 500 çitanın yaşadığı tahmin ediliyor (SCBI)

ABD'deki bir enstitü, internet sitesindeki canlı yayınla yavru çitaları ve annesini izleme fırsatı sunuyor.

Virginia eyaletindeki Smithsonian Koruma Biyolojisi Enstitüsü (Smithsonian Conservation Biology Institute -SCBI), "Yavru Çita Kamerası" adını verdiği bir uygulamayla isteyen herkese 5 yaşındaki Rosalie adlı anne çitanın 5 yavrusunu çevrimiçi izleme olanağı veriyor.
 


SCBI'da çitaların üreme biyolojisi üzerine çalışan Adrienne Crosier, "Rosalie'nin başarılı şekilde ve kendine güvenerek ilk yavrularına bakım verdiğini görmek çok değerli" dedi.

Yavruların babası olan Nick ise 10 yaşında ve SCBI'daki üreme çalışmaları kapsamında dünyaya gelen ilk çitalardan.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nick ve Rosie, uzmanların gözetiminde 9-10 Temmuz'da üreme sürecine alınmış, yetkililer ultrason sonuçlarını 16 Ağustos'ta açıklayarak dişi çitanın hamileliğini duyurmuştu.

SCBI, Kuzey Amerika'da insanların bakım verdiği bir çita nüfusu oluşturmayı amaçlayan Çita Üreme Merkezi Birliği bünyesindeki 10 çita üreme merkezinden biri.

Crosier, "Katılımcılar, çevrimiçi canlı yayından çita ailemizin büyümesini, oyun oynamasını ve çevresini keşfetmesini izlerken, bu deneyimin onlara mutluluk getirmesini ve tehdit altındaki bu türle daha derin bir bağ kurmasını sağlamasını umuyoruz" dedi.

Yavru çitaları buradan izleyebilirsiniz.



Independent Türkçe, CNN, People

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU