Britney Spears’ın 13 yıl sonra gelen özgürlüğü: Babasının vasilik yetkisi askıya alındı

Spears, hayatını kontrol eden babasının vasiliğinden kurtuldu. Ünlü şarkıcının vasiliği bir kamu muhasebecisine verildi

Fotoğraf: nbcnews

ABD'de mahkeme, şarkıcı Britney Spears’ın babası Jamie Spears’ın vasilik yetkisini askıya aldı.

Los Angelas’ta bir mahkemede görülen davada baba Jamie Spears’ın 2008 yılında ele geçirdiği vasilik hakkı askıya alındı.  Kararın ardından Britney Spears'ın servetinin geçici vasisi olarak kamu muhasebecisi John Zabel olarak atandı.

"Zehirli bir ortam"

Davanın hakimi, mevcut durumun kabul edilebilir bir yanı olmadığı için kararın alındığını belirtti. Hakim, baba Jamie Spears'ın vasiliğinin zehirli bir ortam oluşturduğunu söyledi.

Uzun yıllar kızının “iyiliği” için bu görevi sürdürdüğünü söyleyen, Britney Spears belgeselleriyle oluşan gündem ve son olarak kızının bu yaz mahkemede verdiği 20 dakikalık ifade sonrası baba Spears, mahkemeye başvurarak çekileceğini söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spears’ın ifadesi

Britney Spears'ın mal varlığı ve kararları, 2007 yılında geçirdiği psikolojik rahatsızlığın ardından babası Jamie Spears'ın kontrolüne geçmişti. Bu durumun sona erdirilmesi için mahkemeye başvuran ünlü şarkıcı, süreci "köleliğin sona ermesi" olarak nitelendiriyordu. Spears, yaz ayında verdiği ifadede birçok hakkından mahrum kaldığını, babasının doğum kontrol yöntemlerinden birisini kullanmaya dahi zorladığını belirtmişti.

Vasilik sistemi

Vasilik, artık kendileri için karar veremeyen, genellikle yaşlı ve engelli insanlar için mahkeme tarafından atanan bir koruma türü. Ancak yaşadığı ruhsal sorunlardan sonra albüm yapan, konser veren, dizilerde konuk oyuncu olan Spears'ın davası örnek gösterilerek, bu sürecin kötüye kullanılabileceği savunuluyordu.

 

CNN, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU