Akşener: Sarayın giderlerini ben söylemeye utanıyorum onlar yemeye utanmıyor

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, "Hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin, israfın önüne geçtiğimiz dakika yurtsuz genç burssuz çocuk kalmaz" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırşehir'de esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulundu.

Kendisini karşılayan vatandaşlara hitap eden Akşener, “Hep birlikte el ele vererek bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz. Cumhur İttifakı tek partidir, Millet İttifakı birlikteliktir. Biz el birlikte bu ucube rejimi göndereceğiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yurt bulamadıkları gerekçesiyle protestolar düzenleyen öğrencilere de değinen Akşener, "Hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin, israfın önüne geçtiğimiz dakika yurtsuz genç burssuz çocuk kalmaz" ifadesini kullandı.

Hükümete yönelik eleştirilerde de bulunan Akeşener, ev hanımlarının “Akşama ne pişireceğim” diye düşündüğü ülkede 250 bin lira maaş alanlar olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Tarla başına, dönüm başına elli atmış kilo zararı olan çiftçiye 7 kilo 6 kilo yazan TARSİM… Bunlar gayretullaha dokunur biliyor musunuz? Bunlar kul hakkına girer. Bunlar vatandaşın yanında olmaktan çıkmış. Buna karşılık 5 maaş alan danışmanlar. Senin oğlun kızın işsiz, 5 maaş alan danışmanlar. Elbette haram olsun zıkkım olsun.

"Sarayın günlük, aylık, yıllık giderlerini ben söylemeye utanıyorum onlar yemeye utanmıyor"

"Tepeden bakanlar, 13,14 uçakla gezenler, 250 bin lira maaş alanlar ve buna karşılık akşama ne pişireceğini bilmeyen kadınlar ülkesi olmasından, birlikte çıkaracağız" diyen Akşener, "Hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin, israfın önüne geçtiğimiz dakika yurtsuz genç burssuz çocuk kalmaz" ifadelerini kullandı.

Akşener, hükümete "israf" konusunda da eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

Sayın Erdoğan diyor ki ‘650 lira burs veriyoruz, yüzünüze gözünüze dursun’ 600 - 650 lira burs ne demek biliyor musunuz? Günde 3 simit 3 çay bir de araba parası demek. Bir ay boyunca günde 20 lira demek 20 lira. Ayıptır be ayıptır. Sarayın günlük, aylık, yıllık giderlerini ben söylemeye utanıyorum onlar yemeye utanmıyor. O yüzden hep birlikte el ele vererek bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU