Akşener: Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakanlığa talibim

Akşener, Cumhurbaşkanlığı sisteminden vatandaşın rahatsız olduğunu, bu sistemi değiştirmek için de Cumhurbaşkanlığı seçiminin alınması gerektiğini söyledi. Akşener, Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını vurguladı

Fotoğraf: Reuters

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu ay yaptırdıkları 9 anketin ortalamasında yüzde 16 oranında oy oranlarının çıktığını ifade etti.  

Akşener, HalkTV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını Liderler Özel programında yanıtladı.

Yaptırdıkları anketlerdeki ortalamayı açıklayan Akşener, söz konusu oranın yüzde 16 olduğunu açıkladı. Akşener aynı anketlerde AK Parti’nin oylarının yüzde 25 ile 30 arasında bir yerde olduğunu kaydetti.

Akşener, anketlerde HDP’nin oy oranın ise yüzde 9.5 ila 10.5 arasında değiştiğini ifade etti.

İYİ Parti lideri ayrıca seçmeni anlamaya yönelik ayrıca sosyolojik çalışmalar yaptıklarını da belirtti.

"Cumhurbaşkanlığı’na aday değilim, başbakanlığa talibim"

Akşener, cumhurbaşkanlığına aday olmadığını başbakanlığa talip olduğunu söyledi. 

Bunun kendisinin şahsi kararı olduğunu ifade eden Akşener, “Başından beri bunu söylüyorum. Partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin muadilini seçiyormuşuz gibi bir kanaat oluştuğu için bu netlikte açıklıyorum” dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanlığı seçimini almamız gerekiyor bu sistemi değiştirmek için. Mesele Tayyip Bey meselesi değil. Tayyip Bey’in yerine kimi oturtursanız oturtun öyle bir güçle yoldan çıkar, kafa gider. Bu sistem yanlış, Türkiye bunu gördü. Vatandaş yanıyor şu anda... Biz bu sistemi değiştirmek mecburiyetiyle karşı karşıyayız.  Bugün de diyorum ki; ben Cumhurbaşkanlığı adayı değilim. Cumhurbaşkanlığı seçimini almak zorundayız.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU