Çocuklara karşı işlenen cinsel suçların araştırılmasından sorumlu FBI ajanı cinsel istismardan tutuklandı

David Harris'in FBI'dan kovulduğu bildirildi

Yetkililer David Harris'in suç teşkil eden eylemlerinin yıllar öncesine uzandığının tespit edildiğini belirtiyor (Franklin County Şerif Ofisi)

ABD'de çocuklara yönelik cinsel suçları araştıran Federal Soruşturma Bürosu (FBI) çalışanının tutuklandığı ve birkaç farklı eyalette çocuklara karşı birden fazla cinsel suç işlediği bildirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

My Panhandle'ın haberine göre özel FBI ajanı David Harris çocuk pornografisi de dahil çocuklara karşı işlenen suçları soruşturmakla görevliydi. Ancak bu yıl şubatta St. George Adası'nda tatildeyken 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla suçlandı. 

Franklin County'de başlayan davaya Harris'in FBI'daki görevi nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı ve Genel Müfettişlik Ofisi de dahil oldu. 

Yetkililer şu ifadeleri kullandı:

Bu soruşturma sırasında Louisiana ve Teksas eyaletlerinde toplamda 5 yargı bölgesinde ve üç eyalette Harris'in reşit olmayan ve yetişkin kişilere karşı cinsel nitelikte ağır suçlara yol açan eylemlerde bulunduğuna dair kanıtlar elde edildi. 

WCTV'nin bildirdiğine göreyse Harris'in işi gereği kendisine verilen elektronik cihazlardan elde edilen kayıtlarda Harris'in cinsel açıdan kız çocuklarına ilgi duyduğunu ve suç teşkil eden eylemlerini kabul ettiğini söylediği belirtildi. 

Şu an Louisiana'da hapiste olduğu aktarılan 51 yaşındaki Harris'in bir dizi suçlamayla karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Harris bu yaz Ascension Parish'te tutaklanmıştı ve kefaletsiz olarak tutuluyor. 

Soruşturma yürüten yetkililer Teksas'taki kanıtların suçların birkaç yıl geriye gittiğini gösterdiğini söyledi. Harris'in FBI'dan da kovulduğu aktarıldı. 

 

Independent Türkçe, My Panhandle, WCTV

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU