Çocuk istismarında korkunç sayı: 50 bin kişi dava açmaya hazırlanıyor

Mağdurlar, istismarın kötü etkilerini hayatları boyunca farklı şekillerde görebiliyor

Kurbanların yaş ortalamasının 12 olduğu ifade edildi (AP)

ABD’de binlerce insanın çocuk istismarı iddiasıyla izcilik kuruluşuna dava açması bekleniyor.

Ülkedeki erkek izci örgütü Boy Scouts of America, binlerce çocuk istismarı şikayetiyle karşı karşıya. Mağdurların başvurduğu hukuk büroları toplu dava için güçlerini birleştirirken, sivil toplum kuruluşları da olayı araştırmaya başladı. Öte yandan araştırmacılar, kurbanların hayatları boyunca istismarın kötü etkilerini yaşayabileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post'un haberine göre, ABD’nin en büyük izcilik topluluğunun şubattaki iflas başvurusu esnasında 35 bin olan şikayetçi sayısı, günden güne artmakta. Uzmanlar, mahkemeye son başvuru tarihi olan 16 Kasım’a kadar 50 bin kişinin davacı olacağını söyledi.

Hukuk bürolarıysa, “izcilikte istismar”a karşı birleşti. Avukatlardan Andrew Van Arsdale, mağdurların gruplar halinde başvurduklarını vurguladı.

Ayrıca, Child USA (ABD Çocuk) isimli sivil toplum kuruluşunun avukatları, aynı amaç için bir araya gelen hukuk bürolarından 1576 anonim veriyi alarak, izcilikte cinsel istismar hakkında bir çalışma hazırladı.

Araştırmaya göre, mağdurların yüzde 70’inden fazlasının birden fazla kez istismara uğradığı, olayların yüzde 50’den fazlasının “izci kampları”nda meydana geldiği ve kurbanların neredeyse tamamının hayatları boyunca alkol ve uyuşturucuyla, travma sonrası stres bozukluğundan kaynaklanan sorunlar yaşadığı ortaya çıktı.

Çalışma ayrıca, suçlanan istismarcıların, kurbanlarını tehdit ettiğini belirtirken yüzde 45’inin hediyelerle kurbanlarını kandırdıklarını, yüzde 63’ünün de onların ailelerin güvenini kazandığını ekledi.

Davacılardan 49 yaşındaki Jeff Williams, şimdilerde iki çocuk sahibi evli bir baba. İki yıl boyunca süren taciz başladığında 9 yaşında olan kurban, diğer mağdurları da “yalnız olmadığını bilmek harika” diyerek dava için teşvik etmeye çalışıyor.

Bunun yanında, 1994'ten beri sabıka kaydı kontrolleri yaptığını belirten izci topluluğuysa kendi araştırmasına dayanarak suistimal iddialarının yüzde 90'ının "30 yıldan önce" gerçekleştiğini bildirdi. Child USA, vakaların yüzde 94'ünde izci liderleri ve kurban çocuklar arasında birebir temas olduğunu söylerken, Boy Scouts of America bunun 1987'den beri yasaklandığını iddia ediyor.

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU